Položeni vijenci za branitelje HVO Sarajevo i brigade “Kralj Tvrtko” – Jabuka.tv

Položeni vijenci za branitelje HVO Sarajevo i brigade “Kralj Tvrtko”

Povodom obilježavanja blagdana Svih svetih i Dušnog dana, u petak su na Groblju “Sveti Josip” u Sarajevu položeni vijenci i zapaljene svijeće za sve poginule, preminule i nestale branitelje HVO Sarajevo i Hrvatske brigade “Kralj Tvrtko”, kao i sve civilne žrtve agresije na BiH.

Vijence su položili Izaslanstvo Udruge organizatora otpora, umirovljenih i demobiliziranih branitelja HVO Sarajevo, dogradonačelnik Grada Sarajeva  Ivica Šarić, te predstavnici Općine Novo Sarajevo, Koordinacije boračkih udruženja Općine Novo Sarajevo, Hrvatskog narodnog vijeća u BiH i Asocijacije nezavisnih intelektualaca “Krug 99”.

Prvi ratni predsjednik HVO Sarajevo Marinko Pejić naglasio je da je HVO Sarajevo, koji je utemeljen u okviru Hrvatskog gospodarskog društva BiH, na samom početku agresije na BiH stao na branik Sarajeva i države Bosne i Hercegovine i zajedno s ostalim obrambenim postrojbama činio Oružane snage Republike Bosne i Hercegovine.

Član ratnog Predsjedništva HVO Sarajevo Zvonimir Jan je dodao da to ne bi bilo moguće bez žrtve branitelja koji su položili svoje živote za obranu plemenitih ideja i slobodu grada Sarajeva.

(Fena)


1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.