Polovina radova na cestama u izbornoj kampanji

Gotovo polovinu planiranih radova na regionalnim cestama Direkcija regionalnih cesta Tuzlanske županije realizirat će u vrijeme izborne kampanje.

Devet natječaja ukupne vrijednosti gotovo 11,5 milijuna KM (s uključenim porezom na dodatnu vrijednost) okončano je u drugoj polovini kolovoza, a ugovori su trebali biti zaključeni pred sami početak izborne kampanje.

Posljednjom izmjenom plana nabavki Direkcija je predvidjela ukupno 24,3 milijuna KM bez PDV-a za izvođenje radova na regionalnim putevima, a simptomatično je da će se najveći dio radova, vrijedan skoro 11,5 milijuna KM, odvijati tijekom rujna i listopada.

U svega tri dana, od 15. kolovoza do 17. kolovoza, otvorene su pristigle ponude za osam od devet spomenutih natječaja, tako da su u prvim danima rujna trebali biti zaključeni i ugovori. Iz pregleda natječajne dokumentacije vidi se da će se radovi najvjerojatnije provoditi ili završiti u tijeku izborne kampanje, piše Transparentno.ba.

Zanimljivo je da se posljednjom izmjenom plana nabavki najveći broj projekata ostavio za ovaj dio godine. Rokovi za prijem ponuda za ove nabavke su skraćeni na 15-16 dana, ostavljajući ponuđačima relativno kratak rok za pripremu ponuda, iako se radi o zahtjevnim poslovima.

Direkcije za ceste Tuzlanske županije ove godine su tri puta mijenjale plan nabavki, što je bio slučaj i ranijih godina, a ove će u ceste biti uloženo oko 4 milijuna maraka više.

Planom nabavki za 2018. godinu prvobitno je bilo planirano 27 nabavki radova ukupne vrijednosti od 6.102.916,00 KM. Prvom izmjenom plana ova vrijednost je ostala nepromijenjena, dok je drugom izmjenom povećana na iznos od 6.728.983,00 KM. Na kraju je trećom izmjenom u plan uvrštena još 21 nabavka radova, tako da je njihova ukupna vrijednost povećana na iznos od 24.395.540,00 KM.

(www.jabuka.tv)


3 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.