Policija u Tuzli uhitila 44 osobe

Četrdesetčetiri osobe su uhićene u akciji MUP-a Tuzlanske županije koja je provedena u protekla dva dana. Naime, službenici policije Ministarstva unutarnjih poslova Tuzlanske županije su na osnovi naredbe Županijskog suda, izvršili pretrese stambenih objekata, pomoćnih objekata i putničkih motornih vozila, na više lokacija na području Tuzlanske županije (Tuzla, Lukavac i Gračanica), piše Večernji list.

U ovoj opsežnoj, i očito je, pomno i studiozno pripremanoj policijskoj akciji je sudjelovalo čak 350 policijskih službenika, a pored uhićene 44 osobe, službenici policije su privremeno oduzeli 308 predmeta, materijalno-tehničkih sredstava i naoružanje. Privremeno je oduzeto 11 automobila, pet motocikala, 95 mobitela, veliki broj prijenosnih računala, 9 pušaka, 8 pištolja, određena količina tvari koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “heroin” i “marihuana”, tablete koje svojim izgledom podsjećaju na “ekstazi”, računalne središnje jedinice, streljivo raznog kalibra i dr. predmeti”, kaže vršitelj dužnosti načelnika Fadil Šljivić.

Saznajemo kako je uhićen i vođa grupe Mirza Galić, koji je rukovodio, kako je istaknuto na jučerašnjoj konferenciji za novinare u MUP-u Tuzlanske županije, dobro organiziranom kriminalnom skupinom, koja se ponajviše bavila prodajom narkotičkih sredstava.

“Zaplijenjeno je oko 70 grama heroina, manja količina marihuane, zasadi konoplje…”, kazao je medijima načelnik Odjela kriminalističke policije Zahid Selimbašić. Uhićeni nemaju veze s Margaretom Hadžić, ali nije isključena povezanost s kriminalnom skupinom Jasmina Čelikovića, čiji su članovi uhićeni krajem prošle godine. MUP Tuzlanske županije je odao posebnu zahvalnost kolegama iz Širokog Brijega, koji su u Posušju uhitili Mirzu Galića, vođu grupe, koji je iz istog naselja kao i Jasmin Čeliković. U MUP-u Tuzlanske županije navode kako je u tijeku kriminalistička obrada uhićenih osoba, a očekuju da će Županijsko tužiteljstvo najmanje za 15 jučer uhićenih osoba zatražiti mjeru jednomjesečnog pritvora, piše Večernji list.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.