Policija u New Yorku ispalila 22 metka na muškarca podrijetlom iz BiH

Muškarac kojeg je policija upucala u Brooklynu (SAD) nakon što ih je napao nožem trenutno je pod istragom zbog mogućih veza s terorizmom, navodi se u tamošnjim medijima.

Osumnjičeni je identificiran kao 20-godišnji Dženan Čamović, a iz policije su priopćili da nema kriminalnu povijest, ali da se istražuje ,moguću povezanost s ISIL-om ili drugim terorističkim skupinama.

Bit će provjereno njegovo kretanje te svi kontakti u posljednjem periodu. Istražitelji kažu da je Čamović imigrant, te da je moguće da je iz Bosne i Hercegovine.

Gradonačelnik New Yorka Bill de Blasio je kazao da su sva trojica policajaca koje je napao Čamović također doseljenici u SAD.

Federalni agenti u četvrtak su izvršili pretres u Čamovićevoj kući, koja je nešto više od jednog kilometra udaljena od mjesta napada.

Dženan Čamović

Šokiran sam kad sam čuo da je nožem ubo policajca, da su ga upucali i da je još živ. To je nevjerojatno. Izgledao je kao tih i dobar momak. Ne znam zbog čega je to uradio. Nikad se nije činio ljutim, rekao je Čamovićev susjed David Song.

Čamović je teško ranjen tijekom sukoba s policijom u srijedu navečer, nakon što je nožem ozlijedio policajca. U sukobu su ozlijeđena još dvojica policajaca, te su sva trojica završili u bolnici.

Policajci su ispalili 22 hica na Čamovića, koji je pogođen s osam metaka.

Policijski povjerenik Dermot Shea rekao je da nije jasno je li Čamović, koji je uspio oduzeti pištolj od policajca, zaista pucao na policiju.

U preliminarnoj smo fazi otkrivanja dokaza, stvaranja veza i istraživanja veza ako postoje, rekao je Shea.

Policajci su ispalili 22 hica na Čamovića, koji je pogođen s osam metaka

Rođak osumnjičenog, koji je odbio dati svoje ime, rekao je da terorističke veze ne dolaze u obzir.

Apsolutno ne. Izuzetno poštujem policiju, ali lako je optužiti muslimana za terorizam. To je prvi prijestup koji pada na pamet kad neko spomene muslimana. Možda je bio napadnut jučer. Mogao je biti isprovociran. Mogao je spomenuti, kao što bi svi spomenuli, Boga. Mogao je reći Allah, ali nitko ne zna. Nadam se samo da će policijska uprava istražiti, kazao je rođak.

Rođak je također rekao da dovodi u pitanje verziju događaja policajaca. Rekao je da nije “logično da 20-godišnje dijete napada naoružane policajce”. Dodao je da Čamović živi s ocem, majkom i sestrom, a navodno je odrastao u SAD-u i govori jedino engleski jezik.

(www.jabuka.tv)

3 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.