Vraća se NBA: Odobren plan za nastavak sezone

Upravni odbor NBA lige potvrdio je plan da se sezona najjače košarkaške lige na svijetu nastavi 31. srpnja u Orlandu. Sezonu će do kraja odigrati 22 momčadi.

Prema pisanju ESPN-a, prijedlog koji je vodstvo lige sastavilo u suradnji s Udruženjem igrača (NBPA) poduprlo je 29 momčadi, a samo jedna je bila protiv (Portland Trail Blazers). Za potvrdu prijedloga dovoljna su bila 23 glasa.

Sve utakmice bit će odigrane u sportskom kompleksu Wide World of Sports u Orlandu, a sezona će završiti najkasnije 12. listopada.

U nastavku sezone igrat će 13 klubova iz Zapadne konferencije te devet iz Istočne. Svaka ekipa odigrat će osam utakmica koji će odrediti 16 sudionika doigravanja. Play-off će se igrati normalno, kao i prošlih sezona.

Ekipe će skupne treninge početi 30. lipnja, a 7. srpnja će doputovati u Orlando. Košarkaši koji trenutno nisu u SAD-u vratili bi se 15. srpnja, a 22. srpnja će se početi s testiranjima na koronavirus. Igrači će u Orlandu biti podvrgavani svakodnevnim testovima, a svaki pozitivan igrač morat će u karantenu, no utakmice se zbog toga neće prekidati, prenosi HRT.

Nova sezona, 2020./2021. trebala bi početi 1. prosinca.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.