Policija ima snimku bombaša koji je napao tržni centar Rondo

Policija je u posjedu snimke bombaša koji je napao TC Rondo, ali i dalje, nakon četrdeset dana, nemaju njegova identiteta. Prema videozapisu, pomno pazeći da ne bude primijećen dok je prolazio između zgrada s rukama u džepovima crvene dukserice i kapuljače na glavi, usred je noći 19. ožujka bacio ručnu bombu od koje su popucala stakla na dvama kafićima pa je trčeći pobjegao istim putem kojim je i stigao, piše Večernji list.

Kako se moglo čuti, traga se za muškarcem visokim oko 190 cm i teškim oko 110 kilograma. Sudeći prema pokretima pri bijegu, riječ je o tromijem mlađem bombašu, čiji su motivi još uvijek nepoznati. Inače, postojale se neke indicije da je napadač, prije nego je bacio bombu, na objektima preko puta onemogućio kamerama da ga izravno snime, kao i to da je s nogostupa preko ceste ciljao i promašio jedan od izloga. “Kašiku” koja se odvojila od bombe kad ju je napadač bacio, istražitelji su pronašli na drugoj strani ceste. Međutim, čini se kako ni to još nije dalo željenog učinka.

Suludi čin

Iz neslužbenih izvora doznajemo kako policija smatra da ovaj suludi čin nije slučajnost, točnije, tvrde da nije zabuna i da je ovaj bombaški napad napravljen ciljano. Očevidaca nema, a neslužbeno se moglo čuti kako za sada nema ni osumnjičenih. Također nije bilo ni prijetnji vlasnicima kafića u nizu koje bi upućivale na mogući napad.

U zraku se odbila

Također, te noći ništa nije upućivalo na ovakav scenarij. Nije bilo niti incidenata u ovim objektima, policija nije dolazila upozoravati da se smanji glazba ili raziđu gosti. Prema rekonstrukciji događaja, koji je uznemirio Mostarce, bomba je pala između kafića Cocktail lounge bar “Katra” i “Code”, točno u 3:22 sata, a sumnja se da je bila namijenjena nekome drugom. Naime, ‘kašikara’ navodno se u zraku odbila od granu i pala u ukrasnu žardinjeru, gdje je i eksplodirala. To je uvelike umanjilo njezinu smrtonosnu moć. Geleri su odletjeli samo na jednu stranu pa je oštećeno staklo kafića Katra, čiji je suvlasnik sin bivšeg državnog ministra Vilima Primorca, piše Večernji list.

(www.jabuka.tv)

2 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.