Policija demantirala informaciju o pokušaju otmice djeteta u Livnu

Nakon niza poduzetih operativnih radnji, iz MUP-a Hercegbosanske županije sa sigurnošću tvrde kako pokušaja otmice djeteta u Livnu nije bilo, kazao je glasnogovornik tog MUP-a Ivica Vrdoljak.

Dodao je kako je policija do tih rezultata došla nakon obavljenih razgovora s građanima i uposlenicima na Zelenoj tržnici u Livnu koji su se prema njihovim doznanjima u tom trenutku nalazili na tom prostoru.

U okviru istrage, tijekom dana izuzet je video nadzor na jednom od objekata u Ulici Gabrijela Jurkića gdje se točno moglo utvrditi o kojem se parkiranom motornom vozilu radi, kao i osobama koje su se nalazile u samom vozilu.

U tom se vozilu, kaže Vrdoljaka, nalazilo nekoliko osoba iz livanjskog javnog poduzeća koje su čekale svog kolegu.

Detaljnim pregledom video nadzora utvrđeno je kako nije došlo do nikakvog kontakta djece, ni s drugim osobama, ni sa samim vozilom.

Nakon što su uzete izjave od djece, uz nazočnost njihovih roditelja kojima je pokazan video isječak, zaključeno je kako je slična situacija koja se dogodila u nekim gradovima u BiH, pobudila njihovu dječju maštu.

Podsjećamo, županijski MUP je u utorak izvijestio kako je 23. listopada oko 13.00 sati došlo do pokušaja otmice djeteta od strane nepoznate osobe u Ulici Gabrijela Jurkića u Livnu, na parking prostoru ispred Zelene tržnice, no da se dijete uspjelo istrgnuti i pobjeći.

(Fena)


1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.