Policajka će suditi u Bundesligi: Zbog nje je slavni sudac ostavio ženu i troje djece

Policajka Bibiana Steinhaus (38) postat će prva žena koja će suditi utakmice prve njemačke lige sljedeće sezone, objavio je Njemački nogometni savez (DFB).

Steinhaus se suđenjem bavi od 1999. godine, a od 2007. se nalazila na listi sudaca druge lige u kojoj je vodila 80 utakmica. Tijekom karijere sudila je na dva svjetska prvenstva za nogometašice (2011, 2015) i na Olimpijskim igrama u Londonu 2012., a 1. lipnja sudit će i finale Lige prvakinja između Lyona i Pariza u Cardiffu.

“Ovo mi je bio cilj u posljednjih nekoliko godina. Na tom sam putu doživjela i nekoliko neuspjeha, ali sam sretna zbog povjerenja koje mi je ukazala sudačko povjerenstvo”, rekla je Steinhaus.

“Nadajmo se kako ćemo ovom odlukom motivirati mnoge mlade djevojke da se počnu baviti suđenjem”, rekao je predsjednik DFB-a Reinhard Grindel.

Zanimljivo je da je Steinhaus djevojka bivšeg poznatog engleskog suca Howarda Webba, koji se rastao od supruge Kay s kojom ima troje djece te je otišao živjeti s njemačkom sutkinjom u inozemstvo, prenose engleski mediji.

(Hina)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.