Njemačka fondacija mladima nudi grantove do 4.000KM za omladinske projekte

Njemačka Fondacija Schüler Helfen Leben na području BiH financira omladinske projekte s grantom do 4000 KM u sklopu programa Fond omladinskoga angažmana.

FOA nudi priliku svim mladima iz Bosne i Hercegovine, posebno onima bez iskustva u omladinskom angažmanu, da se prijave za financijsku i mentorsku podršku kako bi organizirali aktivnosti u svojim lokalnim zajednicama.

Za financijska sredstva u iznosu do 4.000 KM mogu se prijaviti omladinske i(li) nevladine organizacije, neformalne omladinske grupe i pojedinci. Ideje i aktivnosti s kojima se prijavljuju trebaju biti usmjerene na mlade od 14 do 28 godina, te doprinositi razvoju lokalne zajednice, škola ili mladih u toj zajednici.

Prijave se mogu slati tijekom cijele godine na email [email protected] Odluke o podržanim idejama donose se kvartalno (ožujak, lipanj, rujan i prosinac), a Fondacija SHL će vas informirati o statusu vaše prijave, a više informacija možete pronaći na poveznici.

Veoma važnu ulogu u realizaciji projekata ima tim FOA multiplikatora, 12 mladih ljudi iz cijele BiH koji daju podršku koordinatorima projekata za vrijeme njihove realizacije. Oni svojim primjerom i angažmanom podižu svijesti mladih u Bosni i Hercegovini, koji mogu najviše utjecati na pozitivne promjene u svojoj lokalnoj zajednici i svom okruženju.

Pozitivan primjer iz Neuma

Jedan od članova tima multiplikatora je i Vlaho Matić iz Neuma.

”Mladi u Bosni i Hercegovini u veoma malim količinama koriste prilike koje im se nude i smatram da je to jedan od glavnih uzroka zapostavljanja njihovih potreba u lokalnim zajednicama i manjka njihova sudjelovanja u donošenju odluka vezanih za mlade na svim razinama.”

”Smatram da mladi imaju dosta dobrih ideja za poboljšanje svoga položaja u društvu, ali one iz nekoga razloga nikad ne ugledaju svjetlo dana i samu realizaciju, možda zbog straha od reakcije okoline ili nedovoljno znanja o procesu realizacije projekata. Kada sam se i sam nalazio u ovakvoj situaciji, SHL je stao iza mene, pružio mi potrebnu edukaciju i pomoć za realizaciju moje ideje.”

”Pozivam sve mlade ljude da se ne boje biti promjena u njihovim lokalnim zajednicama i apliciraju na Fond omladinskog angažmana sa svojim idejama, iako možda nemate iskustva s pisanjem i realizacijom projekata nas 12 je tu da vam pružimo svu potrebnu pomoć”, dodaje za kraj multiplikator Matić.

(Bljesak.info)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.