Policajac osumnjičen za provale na Gorancima pušten na slobodu

Jasmin Karlović, bivši policajac MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije, saslušan je u Županijskom tužiteljstvu zbog sumnje da je izvršio nekoliko provala u vikendice na području Goranaca, Bogodola, Vrda i Planinice nakon čega je pušten na slobodu.

U policiji je za Dnevni list potvrđeno da je Karlović iz vikendica odnosio sve što se na bilo koji način moglo unovčiti, a priveden je u četvrtak navečer, dok se vozilom vraćao iz Goranaca.

Zaustavljen je na cestovnom pravcu prema Mostaru, a policajcima koji su ga zaustavili rekao je da kod sebe ima svoje dvije plinske boce i frezu koju mu je prijatelj dao na prodaju. Međutim, policajci su u vozilu primijetili i pajser i rukavice pa je isti proveden odmah u službene prostorije policije gdje je nad njim izvršena kriminalistička obrada.

– Po nalogu Suda i Tužiteljstva Hercegovačko-neretvanske županije izvršeni su pretresi objekata koje osumnjičeni koristi u Čapljini i Mostaru. U objektu u Mostaru pronađen je dio stvari koje se dovode u vezu s ovim krađama. Istraga u ovom slučaju se nastavlja, a za nekoliko dana trebalo bi Tužiteljstvu biti podneseno izvješće protiv osumnjičenog, kazali su nam u Županijskom tužiteljstvu. Karlović je prije dvije i pol godine udaljen iz službe zbog optužbe da je zlouporabio položaj i ovlasti, piše Dnevni list.

Karloviću se spočitavalo da je 18. travnja 2012. oštetio sina Zlatka Marića, vlasnika zaštitarske tvrtke Sokol Marić u Hrvatskoj. Mladi Zagrepčanin je navodno prebrzo vozio pa je, isplativši traženi iznos od 2000 kuna za koji nije dobio nikakvu potvrdu, naknadno upitao prijatelja iz Mostara o visini takvih kazni u BiH. Čuvši da se one kreću oko 100 maraka, odmah se obratio Odjelu za profesionalne standarde pri Upravi policije Mostar. Tada je Karlović lišen slobode te su mu oduzeti iskaznica, oružje i odora, ali je i ubrzo pušten braniti se sa slobode.

Njegovi kolege su nakon toga navodili da je i ranije prijavljivan, ali nije bilo dokaza.

(Dnevni list)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.