Pojačane mjere sigurnosti na Sveučilištu u Mostaru

Filozofski fakultet

Imajući u vidu cjelokupnu situaciju u Bosni i Hercegovini i svijetu, a po naputku Senata Sveučilišta u Mostaru, dekan Fakulteta prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostaru prof. dr. sc. Mario Vasilj, komesar policije u Hercegovačko-neretvanskoj županiji Ilija Lasić i načelnik Policijske uprave Mostar Branko Drinovac održali su zajednički sastanak u zgradi MUP-a HNŽ-a na temu sigurnosti na Fakultetu prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti, Kampus Mostar i Kampus Rodoč.

Na prijedlog komesara Ilije Lasića zaključeno je da je za povećanje stupnja sigurnosti na Fakultetima potrebno osigurati 24-satni nadzor od agencija za zaštitu, dok će policijska uprava u okviru svojih ovlaštenja i mogućnosti intenzivirati nadzor i obilaske Kampusa Mostar i Kampusa Rodoč Sveučilišta u Mostaru.

Dekan prof. dr. sc. Mario Vasilj upoznao je komesara i načelnika da su Fakultet prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti i Filozofski fakultet, pod vodstvom dekana prof. dr. sc. Zorana Tomića, zajednički angažirali osobu koja će tijekom dana vršiti obilazak i nadzor prostora navedenih fakulteta.

Kako bi se usuglašene sigurnosne mjere realizirale i povećao stupanj sigurnosti na Sveučilištu u Mostaru, nužna je intenzivnija suradnja između Sveučilišta u Mostaru i nadležnih institucija.

(www.jabuka.tv)

7 komentara

  • Bolje da pojačaju mjere sigurnosti u okolnim kafićima, jer ionako većina studenata bude tamo za vrijeme predavanja. 🙂

  • Svaka čast, ne samo zbog terorizma nego i milion cigana koji presretavaju studente sa bocama (u kojima je njihova mokraća, motorno ulje i sl.), narkomana koji se okupljaju oko fakulteta i slično.

  • Zar je sveučilište samo za odabrane firme za odabrane Hrvate za odabrane profesore točnije samo ta odabrane stranke za odabrane zaštitare za odabrane siledzije za odabrane…..sve u svemu ako i kad osobe izabrane u svoja zvanja svoje pozive budu radili svoj posao i budu ono što treba da budu a što će im tolika briga za sigurnost što će im tolika galama oko toga što će im silni doktorati bez znanja o nečemu što je novo ili staro ako isto nije društveno korisno…….što će im to…..filozofija je moć razmišljanja a ne noć uporabe sile kako koriste siledzije koji ugnjetavaju narode…

Komentiraj: