Pojačana kontrola prometa tijekom zimske sezone

Obavještavamo građane da je Uprava policije MUP-a ŽZH zavela akciju pojačane kontrole prometa.
Pojačanu kontrolu prometa provodut ćemo tijekom zimske sezone (od 15.11.2011. do 15.04.2012. godine ), u kojoj važe posebna pravila prometa sukladno Pravilniku o prometu u zimskim uvjetima (Službeni glasnik BIH broj 13/07)
Sve vozače podsjećamo da je člankom 4. gore navedenog Pravilnika propisano da u zimskom periodu sudionici u prometu moraju imati sljedeću opremu:
a) za putnička motorna vozila i ostala motorna vozila čija najveća dozvoljena masa nije veća od 3.500. kg i nemaju više od 8 sjedišta:
– zimske gume na sva četiri kotača čija dubina gazećeg sloja iznosi najmanje 4 mm ili
– gume sa ljetnim profilom čija dubina gazećeg sloja iznosi najmanje 4 mm i u priboru odgovarajući lanci koji se postavljaju na pogonskim kotačima  u slučaju zimskih uvjeta;
b) za motorna vozila čija najveća dozvoljena masa prelazi 3.500 kg i autobuse:
– zimske gume na pogonskim kotačima čija dubina gazećeg sloja  po dubini iznosi najmanje 4 mm, lance za snijeg i priručni alat(lopata, vreća pijeska od 25 do 50 kg) ili
-gume sa ljetnim profilom čija dubina gazećeg sloja po dubini iznosi najmanje 4 mm i u priboru lanci koji se postavljaju u na pogonskim kotačima u slučaju zimskih uvjeta te priručni alat( lopata, vreća pijeska od 25 do 50 kg).

Imajući u vidu gore navedeno policijski službenici kontinuirano će, tijekom zimske sezone, provoditi pojačanih mjera prilikom kontrole prometa te prilikom vršenja očevida prometnih nezgoda, te će u zapisnike obvezno  bilježiti da li su sudionici prometnih nezgoda imali propisanu zimsku opremu.

5 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.