Pogledajte zastrašujuće posljedice klizišta u Budvi

Nevjerojatna snimka napravljena dronom pokazuje zastrašujuće posljedice klizišta koje je uništilo magistralnu cestu Budva – Cetinje u Crnoj Gori. Nedavne padaline u Crnoj Gori stvorile su ogromne probleme kakve ne pamte ni najstariji sugrađani u ovoj državi, a žitelji područja oko Budve sve češće na pitanje ”Kako je”, odgovaraju sa ”Srušilo se pola grad””!

Sela u okolici Budve Stanišići, Lapići, Brajići i Pobori odsječena su od grada, najviše su nastradali Markovići, a odroni izgledaju sablasnije od nekadašnjeg katastrofalnog zemljotresa. Ovakvoj situaciji je najviše doprinijela alarmantna situacija na cesti Budva – Cetinje koja je zatvorena za promet i pitanje je kada će se ovom magistralom ponovno prometovati, jer su obilne padaline pokrenule klizište koje je uništilo magistralnu cestu u selu Markovići. Sto metara asfalta je potonulo 80 centimetara, a otvorile su se i brojne pukotine duboke nekoliko metara!

Klizište je srušilo jednu kuću, dok su okolne u opasnosti javljaju ”Vijesti”. Predsjednik Općine Budva Lazar Rađenović je objasnio da se pukotina na asfaltu pojavila na mjestu gdje je odavno primijećeno klizište, ali su najnovije jake kiše dovele do velikog oštećenja kolnika, prenosi Avaz.

Rađenović je rekao da će biti potrebno “nekoliko mjeseci” da se sanira oštećeni dio ceste, ali da to mora biti završeno do početka turističke sezone.

Prema riječima direktora Direkcije za promet Sava Parače, kada je sanacija u pitanju bit će potrebni mjeseci.

– To se ne može tako brzo uraditi. Morate zaustaviti čitavo brdo koje kliza. Ne znam hoćemo li ući u sezonu, ali vidjet ćemo. Učinit ćemo sve što je u našoj moći da uradimo to do sezone – rekao je on. Parača objašnjava da moraju zaobići proces javnih nabavki, jer u tom, slučaju zbog tendera i drugih procedura, radovi ne bi mogli početi ni za godinu.

(www.jabuka.tv)Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.