Pogledajte što vas sve čeka u bogatom tjedanu Jubilarnog proljeća

Ovoga tjedna, od 15. do 21. svibnja, na programu Mostarskoga proljeća 2023. – XXV. dana Matice hrvatske Mostar sve ljubitelje umjetnosti očekuje pregršt kulturnih događaja kako kazališnih, tako i likovnih te glazbenih, a i najmlađi će doći na svoje.

U ponedjeljak, 15. svibnja na Maloj sceni HNK Mostar u 20 sati predstavu Miljenka Smoje Roko i Cicibela u režiji Milana Štrljića, izvest će Kazališna družina Ritam igre iz Splita. U predstavi igraju Ivan Baranović (Roko) i Monika Vuco-Carev/Katarina Romac (Cicibela).

Roko i Cicibela, ljubavna bajka i oda životu na Proljeću

U srijedu, 17. svibnja u Galeriji kraljice Katarine u Hrvatskome domu hercega Stjepana Kosače od 19.30 na programu je koncert Trija Scherzo (Ante Slišković – violina, Nejla Komar – violončelo, Silvia Vukojević – klavir).

Petak, 19. svibnja rezerviran je za još jedan likovni događaj ovogodišnjega Proljeća. Riječ je o izložbi Prostor i vrijeme autorice Ivane Mustapić, koja će se u 18 sati biti otvorena u Galeriji Rondo. Urednik izložbe je Dragan Marijanović.

Najmlađi će pak imati prigodu uživati u predstavi Lutkarskog kazališta Mostar “Oblaković mali”, i to u dvama terminima, u petak, 19. svibnja od 19 sati te u subotu, 20. svibnja od 11 sati. Redateljica je Maja Lučić, a igraju Jadranka Popović Miljko, Marta Haubrich, Ivan Nevjestić, Dino Gluhović, Ana Ljubić i Tibor Oreč.

“Oblaković mali” u Lutkarskom kazalištu Mostar

Vikend je rezerviran za još dvije kazališne predstave.

Tako će na Maloj sceni ansambl HNK Mostar, u vlastitoj produkciji, u subotu, 20. svibnja s početkom u 20 sati izvesti predstavu “Zid”, prema motivima istoimenoga dramskog teksta autorice Ružice Aščić i u adaptaciji Dorotee Šušak.

Režiju potpisuje Christian Jean-Michel Jalžečić. U predstavi igraju Robert Pehar (Franjo, otac), Ivo Krešić i Ivan Skoko (radnici/grobari/voditelji/psiholozi), Sanda Krgo Soldo (Baba), Ana Franjčević (Anastazija, starija kći), Nikolina Marić (Ksenija, susjeda), Ana Ljubić / Rafaela Perić (Kalina, mlađa kći), Miro Barnjak (Branko, susjed).

U nedjelju, 21. svibnja u Velikoj dvorani Hrvatskoga doma hercega Stjepana Kosače od 20 sati Teatar Gavran gostuje s predstavom Glasnogovornik, autora Mire Gavrana u režiji Mladene Gavran. Glumci su Vinko Kraljević i Zoran Pribičević, priopćili su iz Mostarskog proljeća.

”Glasnogovornik” u Širokom Brijegu

(www.jabuka.tv | Foto: Mostarsko proljeće)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.