Roko i Cicibela, ljubavna bajka i oda životu na Proljeću

Roko i Cicibela, iz pera legendarnog splitskog humorista Miljenka Smoje, u režiji Milana Štrljića, stižu na kazališne daske Male scene HNK u Mostaru.

Predstava u izvedbi i produkciji Kazališne družine “Ritam igre” iz Splita na programu je Mostarskog proljeća 2023. – 25. dana Matice hrvatske Mostar u ponedjeljak, 15. svibnja u 20 sati.

Uloge su ostvarili: Ivan Baranović (Roko) i Monika Vuco-Carev/Katarina Romac (Cicibela).

Scenografiju potpisuje Latica Zajmović, a kostimografiju Ana Marin.

Ovaj se kazališni program realizira u suradnji Mostarskog proljeća i mostarskog Hrvatskog narodnog kazališta, a ulaznice se mogu rezervirati i kupiti u HNK Mostar.

Inače, predstava Roko i Cicibela, vesela razigrana duodrama namijenjena publici svih generacija, diplomska je predstava Ivana Baranovića koji se našao i u naslovnoj ulozi.

Prvi put odigrana je na sceni A pri Umjetničkoj akademiji u Splitu, pod mentorskom i redateljskom palicom profesora i pročelnika za glumu Milana Štrljića.

Od 2019. godine prelazi u stalni repertoar Kazališne družine “Ritam igre” te je do danas odigrana više od 70 puta diljem Dalmacije i ostatka Hrvatske.

RIJEČ-DVIJE O PREDSTAVI:

Roko i Cicibela tipična je predstava mediteranskog melosa koju možemo nazvati ljubavnom melodramom s elementima pučke komedije.

Ovu gorko-slatko-kiselu bajkovitu melodramu potpisuje Miljenko Smoje.

U njoj se dinamično prikazuju sve etape ljubavnog odnosa Roka i Cicibele: od upoznavanja u siromaštvu i neimaštini pa sve do prosidbe, Cicibeline trudnoće i zajedničkog sanjarenja o boljoj budućnosti.

Predstavu kolokvijalno možemo nazvati ljubavnom bajkom i odom životu koji je uvijek lijep ako pokraj sebe imaš ljubav svog života.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.