Pogledajte odgovore: Jesu li opravdana primanja dužnosnika u BiH?

To su obični paraziti koji žive na uštrb naroda, bio je jedan od odgovora građana na pitanje opravdavaju li službenici u Bosni i Hercegovini, svojim radom, primanja koja ih sljeduju.

Anketu je provela ekipa BHRT-a.

Koliko rade, ne vidim da opravdavaju, pogotovo što su ta primanja jako visoka, i često do pet-šest prosječnih plaća u FBiH, odgovorio je drugi.

Samo uzimaju od nas, mi umirovljenici čekamo 1,5 posto povećanje mirovina, a oni šakom i kapom uzimaju, rekla je jedna umirovljenica.

A šta rade, ne rade ništa. Šta opravdavaju, ništa. Treba im skinuti, umirovljenicima dati, odgovorila je druga.

Jedan građanin kaže da treba promijeniti zakon pa uskladiti plaće političara sa ljudima koji žive u BiH.

Umirovljenici imaju 300 KM do 600 KM. To je sramota, dodao je.

Nema, ništa ne opravdavaju. Evo mi pun ceker dokumenata. Ja na birou, sin na birou. Gdje god smo konkurirali, dobili smo odbijenicu, ogorčena je sugrađanka.

A što su rekli političari, podržavaju li donošenje zakona kojim bi njihove plaće bile smanjene. Tvrde da podržavaju, ali nikako da do toga dođe bez obzira na niz inicijativa i predloženih izmjena zakona koji su se nalazili, na primjer, u parlamentarnoj proceduri Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine.

Imali smo sličan prijedlog na početku mandata… Ali složen način odlučivanja, mogućnost blokada pokaže se kao jedini metod rada u bh. Parlamentu, kazao je Albin Muslić, zastupnik SDP-a u Parlamentarnoj skupštini BiH, stranke koja čini vlast sa SNSD-om, HDZ-om, te Našom strankom i NiP-om.

Elzina Pirić, zastupnica PDA u Parlamentu FBiH, u odgovoru na pitanje podržava li donošenje zakona kojim bi plaće službenika bile smanjene navela je da treba ograničiti moć općinskim načelnicima, prenosi Faktor.

Da (podržavam, op.a.), ovo mi je prvi mjesec da sam zaposlenik Parlamenta FBiH. Sve institucije imaju enormna primanja, ali prvo trebamo donijeti zakone koji će ograničiti moć općinskim načelnicima ili zabraniti zloupotrebu Ustava jer se Ustav ruši sa općine prema državi, odgovorila je Pirić.

Slaven Raguž, zastupnik HRS-a u Parlamentu FBiH, odgovorio je da zavisi gdje bi otišao novac, razlika koja se dobije smanjenjem primanja.

Ako bi otišao za prave stvari, potpisao bih s obje ruke, a ako za punjenje proračunskih rupa, za administraciju koja je stranački zaposlena, ne bih nikad, dodao je Raguž.

Bojan Vipotnik, ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju RS, odgovorio je da osobno bi, “a znam i za neke kolege”, pa dodao da su članovi određenih upravnih odbora i da su se odrekli naknada i dali da se koriste za liječenje djece.

(www.jabuka.tv)

10 komentara

  • Šta će bit opravdano jarice ti božje, čime mogu to opravdati ta ne rade ništa. Nikako ne shvaćam kako oni mogu imat tolika primanja , a mirovina i plaća tuga. NESRAZMJERNO!

  • Ima ih ne progovore slova a plaća 5 puta veća od moje.. i većina ih je u NO neke firme…. a gdje im je plaćeno gorivo dnevnice i ostale picke materine.. ma fuj.

  • problem je u nekontrolisanom zaposljavanju u tom sektoru , objektivno gledano ima veliki visak radne snage u tom sektoru, Automatski jedan postotak tih zaposlenika neradi produktivno sto znaci da nezasluzuju primanja a to je opet veliki financijski gubitak drzave. Uz takvo stanje automatski ide demoralisanje onih zaposlenika koji su voljni raditi produktivno i rezultat svega je opca losa percepcija rada i zarade tih drzavnih duznosnika. Koliko moze nekoga utjesiti da su drzavni djelatnici svugdje u svijetu isti sto se radnih navika tice.

  • Nije problem u njihovim plaćama ,već u našim plaćama ,tužno i žalosno ,namjerno kupuju i pokazuju automobile da bi nas ponižavali i ismijavali ,to su novci za jednokratne pomoći koje nam nisu dali ,ima netko tko vidi sve ,preživjet će spremačice jer se BOG BRINE ZA NAS,A VI GOSPODO ZA POČETAK POSLUŠAJ TE PJESMU ,,,,,KAD SE BUDEMO GLEDALI OČI U OČI ,JEDAN ČOVJEK I NJEGOV BOG,,,

  • Pitanje bi bilo, zasto pdv i na likarije, para koliko os moraju se trošit, ko je prisniji nego Mi. Mala bara puno krokodila, jos da pdv svi plaćaju i veća mogla biti,
    Ko ima i komu je bog da.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.