BiH: Od početka godine 110 kaznenih djela krijumčarenja ljudi

Služba za poslove sa strancima u prva tri mjeseca ove godine registrirala je i identificirala 6.644 ilegalna migranta, a trenutno u privremenim prihvatnim centrima u Bosni i Hercegovini boravi 1.675 migranata i tražitelja azila.

Najveći broj migranata dolazi iz Sirije 2.916, potom Afganistana 1.023, Maroka 686, Turske 512 i Egipta 235, rečeno je u Službi za poslove sa strancima.

U istom razdoblju 169 migranata vraćeno je u zemlje porijekla ili zemlje iz kojih su nezakonito ušli u Bosnu i Hercegovinu.

Prema podacima Granične policije BiH, od početka godine više od 3.000 osoba zatečeno je u nezakonitom prelasku ili pokušaju nezakonitog prelaska granice, od kojih je najviše državljana Sirije, Turske i Afganistana.

U Graničnoj policiji BiH Srni je rečeno da su tijekom prethodne i u prva tri mjeseca ove godine nadležnim tužiteljstvima podnijeli 83 izvještaja protiv 177 osoba zbog sumnje da su počinili 110 kaznenih djela krijumčarenje ljudi.

Oni su podsjetili i na nedavnu akciju “Piramida” čiji je cilj bio sprječavanje organiziranog krijumčarenja migranata u kojoj je uhićeno 14 osoba i obavljeni su pretresi na 16 lokacija na području Unsko-sanske, Zeničko-dobojske i Županije Sarajevo.

Uhićeni su osumnjičeni da su kao dio međunarodne organizirane grupe u posljednjih šest mjeseci preko teritorija BiH pokušali prokrijumčariti ili su prokrijumčarili više od 600 osoba, među kojima više od 100 maloljetnika, a pritom su ostvarili novčanu korist veću od šest milijuna KM, naveli su iz Granične policije BiH.

Njemačka pooštrava mjere za migrante

(www.jabuka.tv | Foto: BHRT)

1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.