Pogledajte koliko su “skočile” vrijednosti Vatrenih nakon Svjetskog prvenstva

Svjetsko prvenstvo obično “prodaje” igrače. Dobrim igrama se zasluži poziv u reprezentaciju, a onda igrači obično dobrim igrama na najvećoj svjetskoj smotri privuku interese velikih klubova.

Velikom je broju hrvatskih reprezentativaca narasla cijena, a transfera sigurno neće nedostajati nakon što su odličnim igrama došli do finala.

Njemački Transfermarkt danas je gotovo globalno mjerilo vrijednosti nogometaša, prema kojem je od hrvatskih reprezentativaca Ante Rebić (24) najbolje iskoristio dobivenu priliku na prvenstvu u Rusiji.

Prije prvenstva njegova vrijednost je iznosila 10 milijuna eura, a nakon prvenstva čak 30 milijuna eura. Ante je fantastičnim igrama tijekom prvenstva privukao zanimanje velikih klubova kao što su Manchester United i Tottenham Hotspur.

Veliku ulogu u vrijednosti igrača imaju godine, tako da Luka Modrić s 32 godine ima cijenu od samo 25 milijuna eura iako je osvojio nagradu za najboljeg igrača na Svjetskom prvenstvu.

Također je i Danijel Subašić, koji je najzaslužniji za prolazak Hrvatske nakon jedanaesteraca čak dva puta, vrijedan samo 4,5 milijuna eura jer ima 33 godine. Lovre Kalinić (28 godina), pak, podignuo je svoju cijenu s 4 milijuna eura na 6,5 milijuna eura nakon odličnih intervencija na svom jedinom nastupu protiv Islanda.

Dojmovi navijača Vatrenih: Hercegovina je dominirala na dočeku koji se pamti do smrti

Najskuplji igrač je Ivan Rakitić (30) čija se cijena od 50 milijuna eura nije mijenjala nakon nastupa u Rusiji. Na drugom mjestu je Ivan Perišić (29), član talijanskog Intera, koji je podigao svoju vrijednost s 40 na 45 milijuna eura, njegov suigrač Marcelo Brozović (25) je skuplji za 8 milijuna eura nakon prvenstva tako da je trenutno na vrijednosti od 35 milijuna eura, a identičan iskorak u cijeni je napravio i napadač Hoffenheima Andrej Kramarić (27).

Cijene Matea Kovačića (24) i Šime Vrsaljka (26) nisu se mijenjale nakon prvenstva, tako je prema Transfermarktu Mateo ostao na 30 milijuna eura a Vrsaljko na 25 milijuna eura.

Mario Mandžukić (32) i Dejan Lovren (29) podignuli su svoju cijenu za dva, odnosno tri milijuna eura, nakon čega su oba na cijeni od 20 milijuna eura. Istu vrijednost  dijele Milan Badelj (29) i Marko Pjaca (23) koji su procijenjeni na 15 milijuna eura.

Osjetna promjena u vrijednosti je još kod braniča Domagoja Vide (29) i Duje Ćalete-Cara (21). Vida je sa sedam milijuna eura došao na 12 milijuna eura, dok je mladi Ćaleta Car nakon solidne utakmice protiv Islanda došao do cijene od 10 milijuna eura, a prema L’Equipeu je dogovorio sve s francuskim Marseilleom te bi njegov bivši klub Red Bull Salzburg trebao zaraditi 20 milijuna eura s bonusima na mladom hrvatskom reprezentativcu.

Real je Ronalda prodao za 105 milijuna eura, nećete vjerovati koliko traže za Kovačića

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.