Pogledajte koja tvrtka zapošljava najviše ljudi u Bosni i Hercegovini

Dvije komapanije koje su najveći poslodavci u Bosni i Hercegovini u ovom trenutku su ASA Prevent grupacija i tvrtka Bingo, piše BiznisInfo.
Bingo je na kraju prošle godine, prema službenim podacima, zapošljavao 5.605 radnika, što je za čak 1.140 više nego godinu ranije.

Prema neslužbenim informacijama koje su nedavno objavili pojedini mediji, Bingo je u međuvremenu povećao broj zaposlenih na “više od 7 000“, i time je “definitivno postao najveći privatni poslodavac u BiH”, odnosno prestigao je ASA Prevent grupaciju.
No, prema podacima koji su danas objavljeni, i ASA Prevent je u međuvremenu drastično povećao broj zaposlenih i, prema svemu sudeći, i dalje zadržao prvu poziciju.

Naime, prema informaciji koju je danas objavila agencija Fena, a prenio Fokus, ASA Prevent grupacija u ovom trenutku zapošljava 7.120 uposlenika u 20 gradova širom BiH.
Broj zaposlenih u ovoj grupaciji je u proteklih manje od dvije godine povećan je za čak 56 posto.

– Samo Prevent kroz svoje članice ima 6.237 zposlenih, dok ASA Group u svojim poduzećima ima 883 zaposlenika. Ako pogledamo podatke u protekle dvije godine, Prevent je 2015. zapošljavao 4.566 zaposlenika, a ASA 535 zaposlenika, što znaći da je broj radnika u Grupaciji rastao za 56 posto, odnosno 2.554 novih zaposlenika – ističu u ASA Prevent grupaciji.

I ASA Prevent grupacija i Bingo su u velikoj ekspanziji i konstantno upošljavaju nove radnike, i nema sumnje da će se tako nastaviti i u narednom periodu.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.