Pogledajte kako napreduju radovi na izgradnji ceste Stolac – Neum

Radovi na izgradnji magistralne ceste Stolac-Neum koja će jedini bh. grad na moru povezati s ostatkom zemlje uspješno se privode kraju, bez kašnjenja će biti završeni do ljetne turističke sezone.

Ta cesta dobrim dijelom povezuje i Čapljinu s Neumom, tako da će putovanje do Neuma iz Čapljne biti ubrzano i olakšano.

Kada preko Svitave dođete do Obaljenog groblja u Cerovici, skrećete desno, i već tu vas očekuje rekonstuirana nova cesta, koja vodi sve do svetišta Kraljice Mira u Hrasnu, nakon čega slijedi par kilometara vožnje starom cestom.

Nakon toga ne skrećete za Hutovo, nego se ‘penjete’ na novu cestu, koja je vezana na tunel Žaba, odakle vam ostaje 22 kilometra vožnje potpuno novom cestom.

Do Neuma ćete tako doći vozeći se kroz naselja Gradac, Broćanac, Dobrovo…

Kada su u pitanju tehnički detalji ceste, radi se na poddionici Hutovo – Cerovica, dužine pet kilometara koji obuhvaćaju Lot 5 i poddionici Cerovica – Stolovi dužine 4,95 kilometara koji obuhvaćaju Lot 6, a započeli su u listopadu 2020. i rok za njihov završetak je 31. svibanj 2022. i ne očekuje se kašnjenje.

Radovi na dionici Stari Neum – Broćanac u dužini 12 km koji obuhvaćaju Lot 1 i Lot 2 su završeni, rečeno je za Čapljinski portal u Cestama Federacije BiH.

Na dionici Oštrovac – Broćanac dužine pet kilometara, koji obuhvaćaju Lot 2 izvođeni su radovi na izgradnji trase ceste i tri potputnjaka dimenzija 3,5 x 5 metara. Također su završeni radovi na dionici Broćanac – Prapratnica koji obuhvaćaju Lot 3, dužine 3 kilometra, uključujući i radove na raskrsnicama Babin Do i Oskrušnica, rečeno nam je.

Radovi na Lot 4, poddionica Prapratnica – Hutovo dužine 2,7 kilometara uključujući i tunel Žaba dužine 975 metara, završeni su u skladu s planiranom dinamikom. Na poddionici Stolovi – Drenovac, dužine 8,95 kilometara, koja obuhvaća Lot 7, radovi su također okončani.

Rok za završetak radova na kompletnoj cesti od Neuma do Drenovca je lipanj 2022. godine, tako da će ova važna prometnica biti u funkciji tijekom ovogodišnje ljetne sezone.

Za cjelokupan projekt izgradnje magistralne ceste M-17.3 Neum – Stolac će biti utrošeno 88.965.690 KM.

Izgradnjom ove moderne prometnice riješit će se problem prometne povezanosti obale Jadranskog mora i područja Neuma s ostatkom HNŽ, a time i cijele BiH, te pozitivno utjecati na konkurentnost gospodarstva Neuma i Stoca.

(www.jabuka.tv)Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.