Pogledajte kako "leti" Audi e-tron GT | Jabuka.tv

Pogledajte kako “leti” Audi e-tron GT

Do 2025. Audi će na tržište donijeti oko 30 novih električnih automobila i plug-in hibridnih modela, čime će elektrificirati svaku svoju liniju modela.

Što se tiče potpuno električnih modela, njemačka marka premium automobila iz koncerna Volkswagen polako, ali sve više ubrzava. E-tron GT, izveden iz Porschea Taycana, sada prati dva SUV-a e-tron i e-tron Sportback, a njegova vrhunska verzija bit će RS e-tron GT, prvi električni automobil iz Audijevog RS odjela.

RS e-tron GT prototip karakteriziraju njegove, pa će ovaj vrhunski Gran Turismo, s iznimnim cestovnim performansama stići i u u RS verziji i biti će najnažniji model Audija koji su ikada napravili, ako izuzmemo trkaće modele.

Ovaj autmobil je primjer premium mobilnosti marke i udovoljava zahtjevima kupaca za visokim performansama. Njegova dinamika, preciznost i visoka učinkovitost čine ga pionirom snažnog karaktera koji oblikuje budućnost marke.

Pogledajmo ključne podatke RS e-tron GT-a: do 440 kW (646 KS) dostupno je u overboost-u, a u normalnom modu njegova snaga je 598 KS. Njegovu snagu najbolje opisuje 830 Nm okretnog momenta i ubrzanje do 100 km/h za manje od 3,5 sekunde, dok mu je krajnja brzina ograničena na 250 km/h.

Prema ovim parametrima RS e-tron GT se smješta između Porschea Taycana 4S i Taycana Turbo. I RS e-tron GT i Taycan koriste istu platformu i vlastiti su razvoj koncerna. Iako Porsche preferira zaobljene oblike, Audi se odlučio za nešto uglatiji dizajn. Oba su slično teška, međutim, dok je Porsche Taycan težak između 2140–2305 kg, Audi RS e-tron GT je težak 2,3 tone.

Za nas u Audi Sportu, skoro serijski Audi RS e-tron GT predstavlja ulaznu točku u potpuno električni RS svijet. Međutim, istovremeno držimo i svoje obećanje da ćemo buduće RS modele što prije dovesti u osnovni model, kaže Julius Seebach, generalni direktor Audi Sporta.

Precizan datum lansiranja RS e-tron GT-a još nije poznat, cijena će biti oko 138.000 eura u Njemačkoj.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj: