Pogledajte kako je bilo na otvaranju mostarskog Razvitak 1970. godine

Na Instagram stranici History of Mostar objavljena je galerija fotografija koje prikazuju kako je izgledalo otvaranje robne kuće Razvitak 1. ožujka 1970. godine.

Robna kuća Razvitak bila je jedan od simbola Mostara, a svojevremeno je vrijedila za jednu od najvećih u bivšoj Jugoslaviji. Posljednjih 30 godina zgrada robne kuće propada, a krajem protekle objavljeno je da se konačno pojavio investitor koji je kupio objekt i planira ga obnoviti.

Za razliku od današnjeg ruševnog stanja, u vrijeme otvaranja smatrana je “super modernom” i “najljepšim zdanjem mostarske arhitekture” tog vremena.

Upravo su na Instagram stranici Mostar history objavljene fotografije kako je izgledala na dan otvorenja, prenosi Klix.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by History of Mostar (@mostar_history)

Ponuda na dan otvaranja Razvitka 1. ožujka 1970. godine. – od igle do lokomotive, navode na stranici Mostar History uz fotografije unutrašnjosti robne kuće koje prikazuju ponudu proizvoda, radnice za blagajnom, ali i prve kupce i posjetitelje.

Razvitak je imao 3.200 četvornih metara prostora za prodaju. Prodavala se brojna roba – od široke potrošnje do prehrambenih i kozmetičkih proizvoda, tekstila, obuće, bijele tehnike i čak dijelova za automobile, ističu u opisu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by History of Mostar (@mostar_history)

Radnice robne kuće Razvitak ostale su upamćene kao nasmijane i uvijek sređene, navodi se dalje u tekstu.

Također, naglasili su i jednu zanimljivost vezano za djelatnice – uredna frizura je bila jedan od zahtjeva za rad u mostarskoj robnoj kući.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by History of Mostar (@mostar_history)

(www.jabuka.tv)

7 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.