Pogledajte kako izgleda haljina od čistog zlata

Zlatne haljine napravljene od 78 tisuća komada zlata, teške tri kilograma, unatoč cijeni od 300 tisuća turskih lira ili više od 150 tisuća eura, kupilo je osam osoba, javlja Anadolu Agency (AA). Haljine je izradio jedan zlatar u turskom gradu Kahramanmarasu.

Vlasnik tvrtke koja je dizajnirala i prodala haljine Ahmet Atakan za AA je kazao da su napravili dizajn za koji niko nije imao hrabrosti prije napraviti te da se prodaju posebno na području Egejske regije, prenosi dubrovnikpress.hr

On je dodao da im je prioritet proizvodnja zlatnog nakita, ali da su prije šest mjeseci počeli sa proizvodnjom zlatnih haljina te da se konačan proizvod sastoji od 22-karatnog zlata. Na izradi zlatne haljine je 15 dana radilo sedam radnika. “Trenutna cijena haljine je oko 300 tisuća turskih lira”, pojasnio je Atakan.

Prema njegovim riječima, oni su mislili da prodaja ovih haljina neće ići dobro, ali da “u stvari ide prilično dobro”. “Do sada smo prodali osam haljina. Imamo još narudžbi tako da ih nastavljamo praviti.”, kazao je Atakan. On je dodao da ima onih koji čekaju u redu da kupe zlatnu haljinu te da ekonomska kriza, promjena tečaja dolara, ali i zlata ne utječu na prodaju ovog skupocjenog odjevnog predmeta.

Kako kaže Atakan, cijena haljine se mijenja zavisno od dužine, ali i proporcija klijentice koja će je nositi tako da rade na haljini koja će koštati oko 800 tisuća lira. Atakan dodaje da su pripadnice ljepšeg spola oduševljene haljinama.

“Ovo nisu haljine u kojima možete šetati ulicom. Ima osoba koje ih možda neće ni obući, ali žele da ih imaju. Prodali smo ih i za vjenčanje, ali i zaruke”, kazao je on. Atakan je također kazao da se od veljače spremaju haljine prodavati i u arapskim zemljama te da imaju dvije narudžbe.

zlatna_haljina1

zlatna_haljina2

(www.jabuka.tv)

8 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.