Poginuli su štiteći svoje cure od metaka u kinu

Jon Blunk, Matt McQuinn i Alex Teves poginuli su jer su svojim tijelima zaštitili djevojke od metaka Jamesa Holmesa, monstruma koji je u petak ubio 12 ljudi tijekom premijere filma Batman u Aurori, predgrađu Denvera, donosi NBC. 

Novinari te televizijske postaje uspjeli su doći do Jansen Young (21), jedne od triju cura koja je danas živa zahvaljujući njihovim herojskim djelima. Young je ispred kamera opisala kako je izgledao taj užas.

”Bacio me i zaštitio svojim tijelom”

– Čuli smo iza sebe eksploziju i Jon (25) me istog trenutka bacio na pod, gurnuo pod sjedalo, i zaštitio svojim tijelom. Kad sam ustala, u kinu više nije bilo gotovo nikog, a Jon je ležao pored mene. Počela sam ga dozivati, no nije mi odgovarao i tada sam shvatila da je mrtav i da mi je spasio život – ispričala je duboko potresena Jansen, koja isprva od šoka nije mogla procijeniti da li je to što se događa u kinu dio predstave ili stvarnost.
Jon Blunk, inače zaštitar koji se htio vratiti u mornaricu u kojoj je služio više od pet godina, iza sebe je ostavio dvoje djece iz propalog braka, Hailey (4) i Maximusa (2).

Holmes ubio 12, ranio 59 ljudi

Slične su strahote opisale i Amanda Lindgren (djevojka Alexa Tevesa) te Samantha Yowler (djevojka Matta McQuinna), koje nikada neće prežaliti svoje voljene koji su im spasili živote.

James Holmes (24)  je u dvoranu upao kroz vrata za izlaz u slučaju opasnosti nakon čega je bacio suzavac te je nasumično počeo pucati na ljude u dvorani. U napadu je ubio 12 osoba i ranio njih još 59, među njima i bebu staru samo tri mjeseca.

[youtube id=”Ere8uKhO-c0″ width=”600″ height=”350″]

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.