Podržite trojicu mostarskih studenata u avanturi života

Red Bull Can You Make It?” izaziva tročlane timove studenata da krenu na avanturu života. U 2016. godini, ukupno će 165 timova iz više od 50 zemalja iz cijelog svijeta imati svega jedan tjedan (12-19. travnja) da proputuju više od 1.000 kilometara diljem Europe od jedne od pet startnih točaka do cilja u Parizu, koristeći limenke Red Bulla kao jedinu valutu.

Na stotine timova diljem svijeta snimilo je video spotove, a u tijeku je online glasovanje. Među brojnim timovima su i tri studenta sa Sveučilišta u Mostaru kao jedini tim s te ustanove, a za njih možete glasovati OVDJE.

Riječ je o trojici studenata politologije iz Livna, Širokog Brijega i Ljubuškog.

Dnevni program na Red Bull TV pratit će njihove priče, a ocjenjivanje će biti zasnovano na tri faktora: Izazovi na kontrolnim punktovima, pratitelji na društvenim mrežama i obavljanje zadataka sa ‘Liste avantura’. Ovdje se ne radi o tome koji će tim prvi stići na odredište – putovanje i avantura su ono što je važno.

Prijave za natjecanje ”Red Bull Can You Make It?” su zatvorene i danas je počelo online glasovanje za izbor najboljih timova, koji će sudjelovati u natjecanju. Glasovanje traje od 15. do 25. veljače i odlučit će tko će u travnju spakirati kofere i krenuti na ludo putovanje Europom, na kojem su jedino sredstvo za plaćanje limenke Red Bulla s kojima natjecatelji moraju platiti prijevoz, spavanje, hranu i piće. Među njima ima mjesta i za jedan tim iz BiH.

”Ja mislim da mi je ovo iskustvo potrebno jer život u našoj sredini ne pruža tolike avanturističke mogućnosti, zadnja sam godina fakulteta i mislim da bi me ovo iskustvo ojačalo i pripremilo za životne prepreke i mislim da mi je u ovoj svakodnevnoj rutini potrebna jedna luda avantura”, izjavio je za portal Jabuka.tv Sven Đikić, jedan od trojice članova Spartans teama iz Mostara.

Tročlani ”Spartans team” čine tri studenta pete godine politologije Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru, a riječ je o Svenu Đikiću (Livno), Ivanu Zovki (Široki Brijeg) te Mati Matiću (Ljubuški).

spartansteam_2

”Imam 23 godine, mlad sam i pun energije. Kada ću doživjeti ludu avanturu ako ne sad? Ovo iskustvo bi me obogatilo novim poznanstvima te bi na ovaj način okrunio petogodišnje studentsko prijateljstvo s moja dva prijatelja iz tima. Volim putovati, a moja dva prijatelja i ja smo Red Bull prepoznali kao odličnu priliku za naš avanturistički duh i mislim da su moji prijatelji i ja jako snalažljivi, ovo je za nas izazov i avantura, a mi volimo izazove i volimo živjeti avanturu. Također nam se pružila prilika da na neki način promoviramo mostarsko sveučilište u Europi”, kazao je Ivan Zovko za portal Jabuka.tv, dodavši ”budući da smo jedini prijavljeni tim sa Sveučilišta u Mostaru zamolio bih sve naše kolege da nas podrže u ovom projektu”.

”S obzirom da već pomalo starim, a to ne želim, volio bi da se što luđe i ‘neozbiljnije’ provodim i na tome radim već zadnjih godinu dana, ova avantura bi se savršeno uklopila u moj život. Oduvijek sam htio biti dio velikog projekta, a Red Bull to svakako jeste i to mi omogućuje”, rekao je treći član tima Mate Matić za portal Jabuka.tv.

(www.jabuka.tv)10 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.