Podržite “Budi tu”: U subotu u Mostaru akcija razmjene igračaka i humanitarnoga darivanja

Razmjena igračaka + humanitarno darivanje” naziv je akcije koja će se održati u subotu 16. prosinca 2017. godine u periodu od 11 do 13 sati u Zimskom gradu u Mostaru (kampus Sveučilišta) u organizaciji “Budi tu” zajednice aktivnih roditelja.

Razmjena igračaka” zamišljena je na način da roditelji i djeca izaberu tri nježno korištene igračke i donesu na štand “Budi tu” zajednice. Za uzvrat će dobiti tri igračke drugoga djeteta. Cilj akcije je olakšati roditeljima odgoj djece u potrošačkom društvu i istražiti s čime se druga djeca igraju.

Humanitarno darivanje” za cilj ima razvijati društvenu odgovornost i humanost djece od malih nogu. Zamolili bismo roditelje da se dogovore s djecom i izaberu još jednu igračku iz svoje kolekcije i daruju u humanitarne svrhe, navode iz zajednice “Budi tu”.

Akciju je podržao Centar za socijalni rad Mostar koji će osigurati da svako dijete iz obitelji štićenika Centra dobije poklon za blagdane koji slijede. Pozorište lutaka Mostar u petak 22. prosinca 2017. s početkom u 17 sati održat će predstavu “Novogodišnja bajka” za 143 djece iz 71 obitelji štićenika Centra za socijalni rad Mostar.

Nakon predstave organizirat ćemo dodjelu paketića i djeci proslijediti igračke prikupljene u akciji, navode organizatori.

“Budi tu” zajednica prvi rođendan proslavlja sa sjajnim rezultatima.

U posljednjih godinu dana organizirali smo šest radionica za roditelje na kojima je sudjelovalo više od 200 roditelja. 12 stručnjaka praktičara iz različitih područja odgovorilo je na preko 200 upita od strane roditelja. Organizirali smo tri humanitarne akcije “Razmjena igračaka + humanitarno darivanje”, na kojima smo prikupili preko 1.000 igračaka koje smo proslijedili u devet domova za djecu bez roditeljske skrbi i djecu s posebnim potrebama, ističu iz ove zajednice.

Pozivamo roditelje, djecu, odgajatelje i sve ljude dobre volje da se pridruže akciji, zaključuju organizatori u pozivu.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.