Podnesena žalba na jednomjesečni pritvor Radončiću

Odvjetnički tim Fahrudina Radončića Vasvija Vidović i Dragan Barbarić, uložili su žalbu Apelacijskom vijeću Suda BiH u slučaju određivanja pritvora lideru SBB-a.

Informaciju je za N1 potvrdio Dragan Barbarić, a to je po okončanju ročišta u izjavi medijima ranije ovaj tjedan najavila i Vasvija Vidović.

Barbarić se nada da će odluku po žabi Sud BiH donijeti u sljedećih 10 dana.

Podsjećamo, Tužiteljstvo je Radončiću odredilo jednomjesečni pritvor koji može trajati do veljače 2016. godine ili do nove odluke Suda.

”Sud je uvidom u podneseni dokazni materijal utvrdio da postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni počinio kazneno djelo za koje se tereti, te mu je odredio pritvor zbog postojanja osnovane bojazni da će osumnjičeni, boravkom na slobodi, uništiti, sakriti, izmijeniti ili krivotvoriti dokaze ili tragove važne za kazneni postupak, te naročitih okolnosti koje ukazuju da će ometati kazneni postupak utjecajem na svjedoke ili suučesnike, kao i postojanja naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da će ponoviti isto ili istovrsno kazneno djelo, odnosno nastaviti sa vršenjem opisanih radnji ukoliko se nađe na slobodi”, objavljeno je ranije iz Suda BiH.

Tužiteljstvo BiH Radončića tereti za četiri kaznena djela među kojima su kazneno djelo udruživanje radi činjenja kaznenog djela, ometanje rada pravosuđa i davanje nagrade ili drugog oblika koristi.

Radončić je u svom iskazu koji je dao Tužiteljstvu BiH negirao sve optužbe koje su stavljene na teren.

(N1)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.