Podignuta optužnica protiv Severine

Općinsko državno odvjetništvo podiglo je optužnicu protiv pjevačice Severine Vučković za dva kaznena djela nametljivog ponašanja, potvrđeno je Jutarnjem listu.

Optužnica još nije pravomoćna jer tek treba biti dostavljena strankama na odgovor, a nakon što stigne očitovanje Severine sazvat će se optužno vijeće koje će odlučivati o osnovanosti navoda iz optužnice.

Da je optužnica podignuta potvrdio je i Krunoslav Stjepan Rajačić, v.d. općinskog državnog odvjetnika u Općinskom kaznenom državnom odvjetništvu u Zagrebu.

U svezi Vašeg upita navodimo da je Općinsko kazneno državno odvjetništvo u Zagrebu 16. svibnja 2022. podiglo optužnicu protiv hrvatske državljanke (1972.) zbog dva kaznena djela nametljivog ponašanja iz članka 140. stavak 1. Kaznenog zakona pred Općinskim kaznenim sudom u Zagrebu. Kaznena djela su počinjena na štetu dviju hrvatskih državljanki (1963. i 1957. godište).

Iako tužiteljstvo to ne navodi, radi se o slučaju kad je pjevačica Ljiljani Klinger, ravnateljici osnovne škole koju je pohađao njezin sin poslala SMS poruke s uvredljivim sadržajem, ali i dodala da bi ju zadavila rukama.

Krajem prošle godine Klinger je podnijela i dvije dopune toj kaznenoj prijavi, a nakon što je primila poruke, poslala je e-mail Davoru Božinoviću, ministru unutarnjih poslova, a obratila se i Zlati Hrvoj Šipek, glavnoj državnoj odvjetnici, piše Jutarnji list.

Zbog nametljivog ponašanja Severinu je prijavila i sada bivša ravnateljica Poliklinike za zaštitu djece i mladeži grada Zagreba Gordana Buljan Flander.

U međuvremenu Severina je u medijima javno priznala da je neprimjereno reagirala, ali je kasnije i ona uzvratila kaznenim prijavama protiv Klinger i Buljan Flander.

Za spomenuto kazneno djelo predviđena je kazna zatvora do jedne godine.

(www.jabuka.tv)

1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.