Počitelj – Međugorje: Pogledajte kako će izgledati najduži most na Koridoru 5C

Na poddionici Počitelj – Međugorje gradit će se najduži most na Koridoru 5C, dug 945 metara i maksimalne visine iznad tla 100 metara, sa monolitnim stubovima te rasponskom konstrukcijom među stubovima od 147 metara.

Most Počitelj se nalazi sjeverno od mjesta Počitelj na poddionici autoceste Koridora 5C Počitelj – Međugorje i spaja dvije obale rijeke Neretve, prelazi preko magistralnog puta M17, željezničke pruge i lokalne ceste.

Poddionica Počitelj – Međugorje je ukupne dužine deset kilometara. Sredstva za izgradnju ove dionice osigurana su iz sredstava Europske investicijske banke (EIB).

Izgradnja ove dionice počet će u prvoj polovici sljedeće godine. Rok za završetak izgradnje autoceste na Koridoru 5C poddionica Počitelj – Međugorje je 30 mjeseci.

Ovo je nastavak izgradnje novog investicijskog ciklusa autoceste na Koridoru 5C ukupne dužine 80 kilometara. Izgradnjom ove poddionice povezuju se Počitelj i Međugorje sa granicom sa Hrvatskom.

(Klix.ba)

 1 komentar

  • , svaka ispaljena raketa označavaju u krajnjem smislu, krađu od onih koji gladuju i ne mogu se nahraniti, od onih kojima je hladno, a ne mogu se obući.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.