Samo u BiH: Djelatnik tvrtke dobio potvrdu da nema plaću!

Da je u Bosni i Hercegovini sve moguće objašnjava i potvrda o zapošljavanju u kojoj stoji kako djelatnik firme Fering, kratko i jasno, nema plaću.

Naime, radi se o potvrdi koja je potrebna za dokumentaciju prilikom podnošenja zahtjeva za studentsku stipendiju u Tuzlanskoj županiji, piše Klix.ba

Dugogodišnji djelatnik čije je ime poznato redakciji Klixa, radi u tvrtki koja se bavi obradom metala, i koja je nekada slavila kao jedna od najrazvijenijih i najboljih u toj oblasti. Danas, naravno, to nije slučaj.

potvrda_posao_velika

Tvrtka Fering je tijekom 2013. godine poslovala u gubitku, a činjenica da je ona samo jedna od mnogih tvrtki koje postoje samo na papiru i čiji radnici nemaju plaće, savršeno ilustrira ovaj tragikomični dokument.

“Sada postoje samo obespravljeni radnici, neisplaćeni doprinosi, neisplaćene plaće i neizvršene sudske presude. Postoji kolektivna tužba radnika, ali i presuda iz 2013. godine u kojoj je Sud u Gračanici presudio u korist radnika i koja do danas nije izvršena”, rekao je za Klix.ba sin radnika Feringa.

(www.jabuka.tv)Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.