Počinje sezona kviza znanja u kafiću Central Pub u Širokom Brijegu

Treća sezona kviza znanja u Central Pubu u središtu Širokog Brijega počinje u subotu u 21 sat.

Prvi kviz održan je u ožujku 2017. godine. Cilj organizatora bio je donijeti novi vid zabave u Široki Brijeg, a kvizovi privlače natjecatelje i iz drugih gradova.

Josip Mikulić jedan je od dva organizatora ovoga kviza. Počeo je kao natjecatelj, a sada sastavlja pitanja za druge. Za portal Jabuka.tv otkrio je kako je to bilo na samom početku, kako izgleda priprema kviza te još mnogo detalja.

Otkud ideja za održavanje ovakvog kviza u Širokom Brijegu?

Na ideju je došao vlasnik kafića Zoran Zovko, a dobio ju je s pomamom pub kvizova koji su se pojavili što u Hercegovini, što po Hrvatskoj, a najviše je na popularnost kviza utjecala “Potjera”.

 

Primjer pitanja kviza znanja u Central Pubu

Kako izgleda priprema jednog kviza?

Pitanja za kviz prvotno je sastavljao Ivan Spajić koji je u međuvremenu otišao u Njemačku pa sam ga ja naslijedio. Organizacijom kviza bavimo se vlasnik kafića Zoran i ja. On je zadužen za sve tehničke detalje, a ja za pitanja. 

Ja osobno smišljam pitanja, a inspiracija mi dolazi u trenutku.

Nekad nešto čujem na televiziji, pročitam u novinama ili na internetu, nekad vidim nešto u nekoj seriji, filmu, spotu. Da bi se napravio neki kviz, meni ne treba baš puno vremena, jer stigne se sve na vrijeme.

Primjer pitanja br. 2

 

Od čega se sve sastoji jedan kviz?

Kviz ima nekad šest, a nekad sedam krugova. U svakom krugu su i pitanja što nose više bodova, a ona na zaokruživanje nose po bod.

U svakom krugu, to je naznačeno na papiru koji se dobije, su i pitanja što nose i negativne bodove ako se na njih ponudi netočan odgovor. Kviz se uglavnom održava subotom.

Zadnji krug ima najviše pitanja i nosi najviše bodova te se tako pruža prilika ekipama koje zaostaju da nadoknade zaostatak.

Koliko članova može imati jedna ekipa?

Ekipa može imati od dva do pet članova. Uplata po ekipi iznosi 20 KM, a zainteresirani se mogu prijaviti na broj 063/522-477.

Kakve su nagrade za najbolje?

Prošle sezone je za prvo mjesto bilo 80% uplata, za drugo mjesto jumbo pizza, a treće mjesto tura pića od vlasnika kafića.

Za ovu sezonu uvedene su promjene i zbog toga se pozivaju znatiželjni da dođu u subotu na otvaranje sezone kviza i vide što im spremamo.

Ovim bih se putem zahvalio Ožujskom pivu koji sponzoriraju kviz.

Primjer pitanja br. 3

Zainteresiranost je velika, uvijek bude pun kafić. Dolaze nam ekipe i iz ostalih gradova u Hercegovini. To nam je jako drago, želimo popularizirati pub kvizove i zato pozivamo još jednom sve zainteresirane da se prijave, zaključio je za čitatelje portala Jabuka.tv organizator i sastavljač pitanja Josip Mikulić.

(www.jabuka.tv | Ivana Soldo)

Autor

Ivana Soldo

Ivana Soldo

Dvije najveće ljubavi, sport i novinarstvo, uspješno spojila dolaskom na portal Jabuka.tv. Odgojena na sportskim terenima, iste pohodi i danas, samo uz laptop. Voli zalutati i u druge rubrike, ako je priča baš baš dobra.


10 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.