Počinje izgradnja školske dvorane u mostarskom Centru 2

Sredinom ožujku ove godine kreće gradnja sportske dvorane uz Osnovnu školu Ilije Jakovljevića u mostarskom naselju Centar II.

Nakon provedene natječajne procedure Grad Mostar je potpisao ugovore s izvođačem radova i nadzornim organom, a izvođač radova je tvrtka Hering d.o.o. iz Širokog Brijega.

Ugovorena vrijednost radova je 1.976.130 KM, a rok izgradnje je dvije godine, priopćeno je iz Grada Mostara.

U tijeku su aktivnosti na izradi elaborata o uređenju gradilišta, kao i pribavljanje rješenja o privremenoj regulaciji prometa. Veličina parcele koja pripada školi je oko 7.250 metara četvornih, a na novu dvoranu otpada 1.230 metara četvornih.

Foto: Grad Mostar

Dvorana će bi locirana uz zapadnu granicu parcele škole, vodeći računa da se na preostalom dijelu parcele mogu izgraditi vanjska igrališta te da se ne ugrožava normalno funkcioniranje škole.

Dvorana bi trebala biti višenamjenska školska dvorana za tjelesno obrazovanje, s mogućnošću odigravanja utakmica iz sljedećih sportova: rukomet, košarka i odbojka, a predloženim rješenjem dvorane omogućen je prostor za montažne tribine kapaciteta 360 sjedećih mjesta.

Uz sportsku dvoranu predviđeni su prostori svlačionica, sanitarija i skladištenja rekvizita. Veličina dvorane je 44,10 x 28,40 metara i visine od 8 metara, navode iz Grada Mostara.

(www.jabuka.tv)

3 komentara

  • Lepo, neka traje. Kako kaže lepa pesma ‘i kad misli u daljinu beže, srce nije htelo tugu i vratilo se jugu’. Obavezno označite i obezbedite parking mesta i lansirajte bre jednu aplikaciju za modernu naplatu, kako i priliči 21. veku. Sav živalj se verovatno unapred već raduje nadolazećim uspešnicama i talentima.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.