Bjelašnica i Igman otvaraju zimsku sezonu

Županijsko javno poduzeće ZOI’84 uskoro počinje s puštanjem u rad sustava umjetnog osnježenja i pripremama staza, kako bi zimska sezona 2021./2022. na Bjelašnici i Igmanu bila otvorena u prvom tjednu prosinca.

Cijene ski karata maksimalno su prilagođene mogućnostima posjetitelja, te su među najpovoljnijim u regiji, što je dovelo do značajnog povećanja prodaje karata u usporedbi s prošlogodišnjom sezonom.

Zbog velikog broja zainteresiranih, odlučili smo produžiti pretprodaju karata do otvaranja sezone, kako bi skijanje učinili dostupnim što većem broju naših posjetitelja. I ove godine tradicionalno našim skijašima će biti omogućeno besplatno skijanje na prvi dan otvorenja sezone, a već drugi dan svoju dnevnu kartu mogu kupiti po popustu od 30 posto.

Dodatno, ove godine prosinac će definitivno obilježiti narančasta boja ZOI-a, jer je to mjesec u kojem smo pripremili veliki broj popusta. Tijekom prosinca planirani su i Vučkovi popusti, redovni blagdanski popusti kao i drugi specijalni popusti, rekao je direktor Odjeljenja za marketing, komercijalne poslove i nabavku ZOI’84 Aldin Smajkan.

Zbog trenutne epidemiološke situacije ove godine neće biti organiziran revijalni program u cilju obilježavanja otvaranja sezone.

Primarni fokus ski centra Bjelašnica-Igman bit će upravo na sportu, odnosno skijanju, te promoviranju zdravog i aktivnog životnog stila, kako za profesionalne skijaše, tako i za rekreativce. Radno vrijeme ski centra Bjelašnica – Igman tijekom nadolazeće zimske sezone bit će od 8.30 do 16 sati. Ski centar Bjelašnica-Igman ove godine nudi znatno bolje iskustvo skijanja uz iste cijene kao i prošle godine. Tako cijena dnevne karte iznosi 35 KM, rekao je Smajkan.

Ski centar Bjelašnica-Igman u svojoj ponudi nude brojne sadržaje skijašima i ne skijašima. Uz nezaobilazno alpsko skijanje posjetiteljima se preporučuje popularna šetnja s krpljama, kao i nordijsko skijanje na Velikom polju na Igmanu.

Za naše najmlađe posjetitelje i njihove roditelje nezaboilazna preporuka je sankanje i tubing na Malom polju na Igmanu. Fokus ZOI’84 je na sportu i promociji sporta, stoga će tvrtka nastojati približiti ne skijašima zimske sportove kroz najpovoljnije ponude ski obuka u sklopu rada licenciranih instruktora i ski škola. Dodatno, našim korisnicima možemo preporučiti posjetu turistički poznatim lokalitetima na Bjelašnici, kao što su Lukomir, Šabići, Umoljani, Studeni potok, gdje mogu da uživaju u prelijepim krajolicima prekrivenim snježnim prekrivačem, kazao je Smajkan, piše Fena.

Govoreći o kvaliteti umjetnog osnježenja kaže da sustav umjetnog osnježenja trenutno ima 50 topova kvalitete svjetskih standarda.

Sustav je servisiran i spreman da se pusti u rad čim vremenski uvjeti budu dozvoljavali. Također, naš tehnički tim ove godine će imati podršku stručnjaka s najboljih skijališta, te za naše skijaše pripremamo značajno unapređenje staza. Za iskusnije skijaše ove godine smo spremili i osnježenje gornjeg dijela glavne staze, za potpuni osjećaj olimpijskog spusta. Očekujemo ispunjavanje minimalnog broja skijanja od 120 skijaških dana, poručio je Smajkan.

(www.jabuka.tv)Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.