Ljubušanka dobila prestižnu nagradu u svijetu dizajna

Hrvatska dizajnerica Josipa Maras, porijeklom iz Ljubuškog, dobila je nagradu za Maslinik na German Design Awards 2022, jednom od najprestižnijih nagrada u svijetu dizajna.

Riječ je o renomiranom međunarodnom natjecanju arhitekata i dizajnera iz cijelog svijeta koji svojim izvanrednim postignućima i kreativnim talentom konkuriraju na svjetskom tržištu.

Sad komotno mogu reć’ da Hrvati imaju jednu od najljepših tapeta na svijetu! Jedno od najprestižnijh natjecanja u svijetu mi je večeras uručilo nagradu Archiproduct Desing Award longlisted za Maslinik! Maslinik nije samo tapeta. To je priča o životu i poslu koji te testira do krajnjih granica.

Onda kad bi od umora i neuspjelih pokušaja koji traju tjednima odustao, označio sve file-ove i lagano ih spustio u Recycle bin, kad tada skuhaš još jednu kavu u 23h i kažeš sebi da ćeš crtat to do ujutro jer te @klaudijazubcic čeka. Znajuć da Gogo i djeca već treći vikend provode bez mene, jer mama crta, tada se cijeli svemir uroti da to urodi plodom.

Meni je vratio stostruko i vjerujem da će svakom tko u ovoj mjeri voli ono što radi! Hvala svima koji su Maslinike zasadili u svoje projekte, puno ranije nego ga je svijet priznao, napisala je Maras na svom Facebook profilu.

Osim po jedinstvenom umjetničkom izričaju, Josipine tapete odlikuje hand painted pristup, odnosno originalan način prijenosa izvornog talenta ljudske ruke u digitalno slikarstvo.

Na ovaj način Josipa pokazuje iznimnu sposobnost u inovacijama dizajna i stavlja snažan fokus na zahtjeve vlastitih kupaca i potrebe tehnološki naprednog tržišta.

(www.jabuka.tv)5 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.