Počeo dugoočekivani turistički projekt “Hercegovina Adventure Week”

Prigodnim programom u hotelu Park u Širokom Brijegu počeo je Hercegovina Adventure Week koji se održava u sklopu projekta ADRIATIC CANYONING.

Tijekom prvoga dana gostima su prikazani promotivni filmovi nastali tijekom provedbe projekta čiji je glavni cilj osnaživanje i diverzifikacija turističke ponude u Jadranskom zaleđu, kroz prekogranični pristup na lokalitetima kanjona Borak (grad Široki Brijeg) i Peć Mlini (općina Grude) u Bosni i Hercegovini, kanjona Zrmanja (grad Obrovac) i kanjona Čikola (grad Drniš) u Hrvatskoj, te planini Orjen (grad Herceg Novi).

Projekt menadžer Ivo Pavković istaknuo je kako u projektu sudjeluje 6 partnera iz 3 države.

Zajednički cilj bio je proširiti i ojačati turističku ponudu u ovim lokacijama. U Hercegovini na lokacijama Borak i Peć Mlini napravljeno je dosta adrenalinskog sadržaja – zip line sustav, šetnice, sportsko penjalište, kazao je Pavković ističući kako će trideset gostiju koji dolaze iz partnerskih gradova testirati ove sustave.

Svi kapaciteti koje možemo odraditi tijekom ovoga vikenda su popunjeni. Vjerujem da će u idućim danima biti neka obavijest za sve koji ovaj vikend nisu mogli pristupiti ovim sadržajima, dodaje Pavković naglašavajući kako projekt ide planiranom dinamikom. 

Gradonačelnik Širokog Brijega Miro Kraljević istaknuo je kako je ovo dobar primjer kako se zajedničkim snagama pristupa projektima.

U turističke potencijale se u ovoj državi zaista malo ulaže. Naš Borak će postati zanimljiv svakome. Na ovaj način će Borak privući i ostale goste, ne samo Širokobriježane. Kod nas se poklopilo da je dio Sajmišta sastavni dio grada tako smo ovim dobili uređen prostor u samom gradu. Radimo i parkiralište nizvodno od Sajmišta, naglasio je Kraljević.

Ljubo Grizelj, grudski načelnik, naglašava kako je projekt uređenja Ravlića pećine, Peć Mlina, avanturističkog karaktera, ali je sve ovo prošireno i na izletnički tip. 

Ovaj projekt je uistinu zavrijedio svaku kap znoja koju smo uložili. Danas prekrasno izgleda. Imamo avanturističke sadržaje, dvije vrste izletničkih sadržaja, arheološko nalazište savršeno opremljeno, naglašava Grizelj.

U projektu sudjeluje i grad Drniš čiji je gradonačelnik Josip Begonja kazao kako je grad Drniš do sada realizirao 15 europskih projekata od kojih je posebno istaknuo nacionalni park Krka gdje je izgrađeno oko 50 kilometara biciklističke staze.

Drniš je postao jedan od sto gradova svjetske zelene destinacije koja počiva na tri stupa: zelenoj destinaciji, zdravoj destinaciji i adrenalinskom turizmu, kazao je Begonja.

Hercegovina Adventure Week nastavlja se u subotu adrenalinskim aktivnostima kanjoning i sportsko penjanje u kanjonu Borak, te via ferratua, zip-line u Peć Mlinima i slobodno penjanje u Ravlića pećini.

Nedjelja je predviđena za obilazak izvora rijeke Tihaljine, Hidrocentrale, Ravlića pećine, Vidikovca u Peć Mlinima, kao i ostalih prirodnih ljepota kojima obiluje ovo područje Hercegovine.

Projekt ADRIATIC CANYONING, ukupne vrijednosti 1.879.251,32 EUR, financiran je iz INTERREG IPA programa prekogranične suradnje Hrvatska – Bosna i Hercegovina – Crna Gora 2014-2020.

Projekt je započeo 1. srpnja 2019. godine, a završava 31. prosinca 2019. godine.

(www.jabuka.tv | Foto: Grad Široki Brijeg)


1 komentar

  • JOS AKO NAPRAVITE RAMPU, ONDE DI SE VODA TOCI U CISTERNE , ULAZ-IZLAZ, DA I OD TOGA GRAD IMA ZARADU!! JER TO SU MRCINE OD KAMIONA, KOJE RUJU ASFALT, ZAGADJUJU ZRAK I PRIRODU!!

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.