Počelo 452. natjecanje u skokovima sa Starog mosta

Počelo je tradicionalno natjecanje u skokovima sa Starog mosta na kojem ukupno sudjeluju 42 skakača iz BiH i regije.

Ovo je 452. natjecanje u skokovima u gradu na Neretvi, a od 42 skakača njih 18 će skočiti na noge, dok će 24 skočiti na glavu (lasta).

Ovogodišnji žiri čine predsjednik Emir Balić, Mirsad Deda Pašić, Alica Jakirović, Semir Drocić te Semir Kazazić, a ocjenjivat će se: prilazak mostu, odraz, let te upad u vodu.

U skokovima na noge poželjno je da skakač prilikom ulaska u vodu napravi što manji pljusak, dok je u skokovima na glavu obrnuto.

Tradicija skokova seže u daleku prošlost u 16. stoljeće iz vremena gradnje samog mosta kada je malo tko u zajednici koja je brojala 4000 stanovnika znao i plivati. Prvi skok zabilježen je 1664. godine, dok je formalno natjecanje ustanovljeno 1968. i otad se održava svakog ljeta.

Inače, najpoznatiji i najuspješniji skakač sa Starog mosta je Emir Balić s 13 pobjeda, četiri druga i tri treća mjesta.

Osim njega, iz starije generacije skakača treba izdvojiti Mirsada-Dedu Pašića, Benaida Kalajdžića, Jadranka i Gorana Finka, a od mlađe generacije najviše uspjeha do sada imali su Lorens Listo, koji ove godine brani titulu te Haris Džemat i Samir Zukanović.

(Fena)


3 komentara

    • To su ti tratinčice iako se oni od milja vole zvati ljiljani, kako god okrene oni ti ga dođu NAŠE CVIJEĆE, a zna se da je cvijeće osjetljivo, pa ih nemoj brajo zajebavati 😂😂🤣

    • Čuj žiri: Emir, Mirsad, Alica, Semir, Semir..🤣🤣
      A pobjednik L.L 12 put 😁
      I baš je jedino u Mostaru cilj što više prsnuti kad skoči u vodu, za što te međunarodni suci okrepe ko budalu, ali ovo naše cvijeće dadne čiste desetke pa ko gori ulaz ima pobjeđuje i tako iz godne u godinu. 🙈🙉🙊

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.