Art Corner WHF-a: Umjetnici iz BiH i Hrvatske pokazali kako nastaje umjetnost

Osam umjetnica i umjetnika iz raznih krajeva Bosne i Hercegovine i Hrvatske sudjelovalo je u ovogodišnjem Art Corneru u sklopu 16. West Herzegowina Festa koji je održan u Širokom Brijegu.

Najbolji festival zapadne Hercegovine zaključen je u subotu trosatnim koncertom Bajage i Instruktora koji je oduševio sve posjetitelje WHF-a.

Dijelom ovogodišnjeg Festivala bilo je i osam umjetnica i umjetnika koji su tri dana kulture u Širokom Brijegu proveli stvarajući slikarska, kiparska i grafička djela u sklopu Art Cornera. Mladi likovni umjetnici tri su se večeri družili sa svima zainteresiranima, uživo pokazujući kako nastaju likovna djela, a u Široki Brijeg došli su iz raznih krajeva: Martin Frljić (Vitez, BiH), Zrinka Ružičić (Split, Hrvatska), Jure Paponja (Ljubuški, BiH), Ivana Pavlović (Ljubuški, BiH), Danilo Milović (Trebinje, BiH), Mirna Pokorić (Osijek, Hrvatska), Kristina Krstičević (Metković, Hrvatska) te Jure Pešorda (Grude, BiH).

Ovo je druga godina zaredom da se ponovno organizira Art Corner, nakon nekoliko godina pauze. Dobili smo poziv od organizatora i nije bilo dvojbi oko prihvaćanja poziva jer imamo odlična prošlogodišnja iskustva, izjavio je za portal Jabuka.tv Jure Paponja, jedan od voditelja ovog dijela Festivala.

Mladom magistru slikarstva koji je diplomirao na širokobriješkoj Akademiji likovnih umjetnosti ovo je druga godina sudjelovanja, a organizatore i umjetnike obradovala je činjenica da je publika pokazala interes za likovno stvaralaštvo te se dogodine ovaj kreativni kutak planira podignuti na još višu razinu.

Jure Paponja mladi je magistar slikarstva iz Ljubuškoga

Dogodine je u planu uvođenje selekcije i na likovni dio, jednako kao što selekcija postoji u glazbenom, filmskom i književnom dijelu ovog festivala. To je još jedan pozitivan pomak prema naprijed, a vjerujemo da će i dalje biti velik broj prijava, objasnio je Jure Paponja.

Art Corner okupio je umjetnike različitih profila koji su umijeće iskazali u raznim tehnikama, koristeći i slobodnu tematiku.

Svi sudionici imaju odlična iskustva. Ljudi su bili zainteresirani i raspitivali su se o našem radu, a organizacija je bila odlična od početka do samog kraja. Organizatori su nam osigurali materijale za rad, a sve ostalo bila je umjetnička sloboda, zaključio je mladi slikar iz Ljubuškoga za portal Jabuka.tv, dodajući da umjetnička djela nastala u sklopu Art Cornera ostaju organizatorima, a moguće je da će biti organizirana i izložba ovih radova.

(www.jabuka.tv | Beat Čolak)


5 komentara

 • nije mi jasno zašto se takvo nešto dopušta u dječjem parku i jeli to taj sadržaj i uređenje borka s kojim se županija hvalila, jer novac za to su dobili, prestrašno
  a ovo sve ako je kulturno dobro i umjetnost kao što vi tvrdite pa evo neka onda nastupaju ispred crkve mislim da je tu najpriličnije,
  obične pene treba ih protjerat odmah i njih i onoga tko to potiče

  2
  8
  • Tebi nije jasno… Pa kada bi čekali da svaki tokmak sve shvati i sada bi tucali kamen.
   Eto do kuda si dogurao kada kulturu vežeš jedino za crkvu.
   Ako te već kući nije imao tko naučiti, valjda si mogao u školi nešto poprimiti.
   Kada je oko tebe nešto pristojno, pametno, kulturno, poučno, napredno i tebi jaaako nepoznato, ti se skupi i sikći oko sebe da ti se što loše ne dogodi.
   I što se tiče protjerivanja, protjeraj ti iz svoje kuće koga ako imaš pravo glasa.
   Iz normalnog društva si se očito već protjerao sam.
   Ne djeluješ ti ni zločest ni zao, samo ti fali kulture. Ali eto, kod tebe je to kao kad pas lovi svoj rep.

   2
   3
 • Eto ti si mjerodavan magarčino da nam tumačiškako je kultura nespojiva s crkvom i kako je sve vezano uz crkvu zaostalo…Niti je crkva protiv kulture niti je kultura moguća bez crkve..Ti si jednostavno tukac , koji ne vidi dalje od nosa i jadna su ti dica koju takvi tukci odgajaju s takvim mentalnim ograničenjem..
  Okani se ti crkve i kulture , ti si neki seljo koji je nekim čudom našao tipkovnicu..

 • a sam odluči danas sutra kada imadneš djecu želiš li ih dovoditi u park pun kondoma i šprica, toliko o tvojoj pameti i sposobnosti,
  samo tako daleko ćes dogurati

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.