Počeli radovi između Mostara i Jablanice, očekujte zastoje

Od izvođača radova potvrđeno je da je ponedjeljka ujutro krenula sanacija mosta Begića i Begovića na dijelu magistralne ceste M-17 između Mostara i Jablanice.

Zbog radova će promet na mostu biti reguliran semaforima, uz naizmjenično propuštanje vozila te se očekuje veće kolone na jednoj od najfrekvetnijih dionica u BiH.

U ponedjeljak ujutro se na većini cestovnih pravaca u Bosni i Hercegovini prometuje po suhom ili vlažnom kolniku, dok je na dionicama u višim planinskim predjelima, preko mostova i vijadukta moguć nailazak na poledicu na kolniku.

Magla smanjuje vidljivost na cestovnim pravcima: Vitez-Travnik, Bugojno-Donji Vakuf-Jajce i Glamoč-Mlinište. Na području planinskog prijevoja Lanište (Ključ-Bosanski Petrovac) poteškoće vozačima pričinjavaju povremeno jaki udari vjetra.

Upozoravaju se vozači na učestali izlazak divljih konja na dionicu magistralne ceste Livno – Šuica. Apelira se na vozače da voze maksimalno oprezno i da obvezno drže odstojanje između vozila, izbjegavaju rizična pretjecanja i ne zaborave da je posjedovanje zimske opreme obvezno.

Na dionici magistralne ceste Konjic – Jablanica izvode se radovi u mjestu Lendava, zbog čega je svakim danom, od 7:30 do 16:00 sati, promet reguliran semaforima, uz naizmjenično propuštanje vozila.

Sanacijski radovi izvode se i na magistralnim cestama: Bilješevo-Lašva, Ključ-Sanski Most (na ulazu u Sanski Most, kod Vodenog parka) i Semizovac-Olovo-Kladanj (na nekoliko lokaliteta izvode se radovi). Na mjestima izvođenja radova prometuje se usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Na graničnim prijelazima promet putničkih vozila protiče uz kraća zadržavanja, priopćeno je iz BIHAMK-a.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.