Počela sezona, ribolovci izišli na obale Lištice

U ranim jutarnjim satima u subotu 24. ožujka započela je ribolovna sezona za 2018. godinu u Širokom Brijegu.

Strastveni ribolovci, nakon dugoga odmora od ribolova, od jutra su na obalama rijeke Lištice, u potrazi za pastrvom. Iako većina njih nije posebno zadovoljna jutrošnjim ulovom, to ih ne obeshrabruje jer ovim se sportom više bave iz ljubavi, a u rijeku Lišticu ubacili su gotovo tonu pastrve u dva navrata ove godine.

Početkom siječnja u rijeku Lišticu ubačeno je 300 kilograma pastrve, a danas smo ubacili još 600 kilograma u rijeku, rekli su za portal Jabuka.tv ribolovci na obalama Lištice.

Ribolovna sezona u 2018. godini trajat će do 1. studenoga, a ribolovci se nadaju bogatom ulovu i lijepo provedenom vremenu.

(www.jabuka.tv)


6 komentara

  • Sve je to divno da nema seljacina sto po buku kloriraju i bacaju razno razne dinamite kako bi se sto vise pobilo ribe i da bi se oni nazderali, a nakon tog masakra naidje les kera sto ga je druga vrsta seljacine bacila na zaobilaznici ili vec gdje, a onda jos puste po trnu razne kemikalije tako da je ova rijeka sve samo ne cista. Fujj

    12
    • I ovih zadnjih 600 kilograma trebalo je ubaciti u siječnju, a možda i prije da bi riba malo podivljala. Ovako leti na sve što joj se baci jer je to naučila u ribo-gojilištu. Ovako se sve izlovi za dvadesetak dana pa onda je svejedno mahali po kanalu ili po rijeci. Bolje po kanalu jer je gore manja gužva.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.