Počela izgradnja prvog krematorija u BiH

Na groblju Vlakovo u Sarajevu počeli su radovi na izgradnji prvog krematorija u BiH. Teren je i očišćen i počela je prva faza radova na krematoriju čija je gradnja trebala početi prošle godine.

Zbog komplikacija s prikupljanjem dokumentacije radovi su kasnili nekoliko mjeseci, piše Klix.ba.

Unatoč svim problemima s kojima smo se susreli izgradnja je započela. Počela je prva faza izgradnje koja podrazumijeva iskolčavanje terena i izradu armiranobetonske konstrukcije, kazala je glasnogovornica KJKP Pokop Najda Vranić Beširević.

Snježne padaline i kiša nakratko su prekinuli radove, ali će biti nastavljeni ubrzo. Prvu fazu izgradnje kompleksa krematorija i komemorativnog centra radi tvrtka Prograd d.o.o. iz Žepča. Izgradnja će se raditi u dvije faze.

Prva podrazumijeva izgradnju objekta i nabavku peći, a u drugoj fazi u planu je izgradnja svih pratećih i neophodnih prostorija koje treba imati jedno suvremeno groblje.

Kraj radova u ovom trenutku nemoguće je planirati, jer izgradnja krematorija je ogroman projekt koji ovisi o dosta  faktora, ali nadamo se da će na zadovoljstvo svih nas on uskoro početi raditi, istaknula je Vranić Beširević.

Projekt izgradnje krematorija iznosit će blizu 2,5 milijuna KM.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.