Pobješnjeli Max: Divlja cesta oduševljava kritiku i publiku

Novi nastavak filma Pobješnjeli Max oduševio je ljubitelje akcije diljem svijeta. Pod redateljskom palicom Georga Millera, 20 godina nakon posljednjeg nastavka, Pobješnjeli Max: Divlja cesta, postavio je visoke standarde akcijskim filmovima koji će pokušati pronaći put do publike ovog ljeta.

Radnja je smještena u postapokaliptičnom svijetu, vrti se oko borbe pojedinca naspram mase, to jest osvještenih pojedinaca protiv sljedbenika kulta, religije, vođe… Film je prožet nasiljem, tako je u američkim kinima dobio oznaku R (zabranjen ulaz za sve ispod 17 godina, osim ako imaju pratnju punoljetne osobe), ali to nije stalo na put odličnoj zaradi od preko 88 milijuna dolara samo na američkom tržištu.

U glavnim ulogama su Tom Hardy, Charlize Theron, Nicholas Hoult i Zoe Kravitz. Tom Hardy, koji igra ulogu Maxa je nagrađivani filmski i kazališni glumac, koji je pažnju šire javnosti privukao zaigravši u fantastičnom trileru Početak, a otad je glumio u nekoliko filmova kao što su Pad crnog jastreba, Zvjezdane staze: Nemesis, RocknRolla i dr. Poznat je po hrapavom glasu, izrazito zelenim očima te velikoj sposobnosti transformacije na platnu.

Kritičari se slažu da je ovo odličan, inteligentan akcijski film, tako su na popularnom filmskom portalu Rottentomatoes.com filmu dali visokih 98%, a publika 91%, što je, složit ćete se, dobar razlog da posjetite najbliže kino i pogledate najnoviji prikaz postapokaliptične budućnosti.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj: