Pljesak i bisevi na premijeri predstave “Neće biti smak svijeta” u Narodnom pozorištu Mostar

Dugotrajnim pljeskom i s dva bisa publika je na premijeri u Narodnom pozorištu Mostar pozdravila ekipu predstave “Neće biti smak svijeta” po tekstu i u režiji Adnana Lugonića.

Predstava je premijerno izvedena u “Studiju 64”, na kamernoj sceni Narodnog pozorišta Mostar.

Riječ je o praizvedbi teksta Adnana Lugonića, inače umjetničkog direktora Narodnog pozorišta Mostar.

Scenografiju i kostimografiju predstave radila je Sabina Trnka, a u predstavi igraju Ajla Hamzić (Maša), Dina Mušanović (Nina) i Šerif Aljić (Otac).

Intimna drama o obitelji, dvije sestre i ocu, njihovim međusobnim odnosima, strahovima i problemima zbog njihove udaljenosti, njihovim željama i nadama. Predstava koja propituje i ukazuje na prave životne vrijednosti.

Bila je velika odgovornost baviti se jednom ovakvom temom i cijeli ansambl je u ovu predstavu ugradio neka svoja intimna promišljanja o značenju i značaju porodice, o tome šta se dogodi kada je ta osnovna ćelija društva dovedena do razaranja, a istovremeno se pokušava održati na okupu. Veliko je zadovoljstvo što je cijela ekipa predstave osjećala da je ova predstava jednako važna za publiku, da je publika prepoznala sve slojeve kojih smo se dotaknuli i da je bila aktivan sudionik tokom cijele predstave, sa potpunom koncentracijom i tišinom koja je ustvari najviše govorila o njihovoj uključenosti u samu predstavu, izjavio je Lugonić nakon premijere.

Prva repriza predstave “Neće biti smak svijeta” je u subotu, 24. 03. u 20 sati, a sljedeće izvedbe su u petak, 6.04. i subotu, 7.04. u 20 sati u “Studiju 64” Narodnog pozorišta Mostar, priopćili su organizatori.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.