Plesni klub Zrinjski izveo baletno-plesnu predstavu Orašar

Na pozornici Hrvatskog doma Herceg Stjepan Kosače održana je spektakularna baletno-plesna predstava Orašar, a izveli su ju plesači Športskog plesnog kluba Zrinjski i učenici Prve baletske škole, odjeljenje ”Zrinjski Mostar”.

Sudjelovalo je čak 99 plesača, koji su svojim izvedbama oduševili publiku i pokazali izuzetnu predanost i trud uložen u pripremu predstave.

Predstava je trajala sat vremena, a publika je imala priliku uživati u prekrasnim kostimima, sjajnim koreografijama i odličnoj klasičnoj glazbi koja je pratila svaku izvedbu.

“Orašar” je jedno od najpoznatijih djela klasičnog baleta, a prvi put je izveden u Rusiji 1892. godine. Predstava se temelji na priči njemačkog pisca E.T.A. Hoffmanna “Orašar i kralj miševa”.

Posebno je impresivna bila izvedba glavnih uloga u predstavi: djevojčice Klare, koju je izvrsno otplesala balerina Elena Slezak te drvenog lutka Orašara, koju je otplesala Petra Pekić. Djevojčica Klara, na poklon od ujaka dobiva prekrasnu igračku drvenog lutka. Tijekom noći, Orašar oživljava i s vojskom igračaka bori se protiv zlobnog kralja miševa.

Ulogu ujaka otplesala je Mihaela Pandža, ulogu Klarinog brata – Maria Mojca Azinović, uloge rođaka – Tereza Ostojić i Daria Džidić, uloge mame i tate – Iva Matković i Lana Lovrić, a kralja miševa – Zara Marinčić.

Kada Klara uspije poraziti kralja miševa, Orašar se pretvara u princa koji pleše s Klarom u prekrasnom kraljevstvu slatkiša, čokolade, zajedno putuju stranim prostranstvima te na kraju upoznaju i Šećernu vilu, koju je otplesala Franka Čerkuč.

Baletna gracioznost, elegancija i emotivnost ostavile su publiku bez daha te su ovacije bile neizbježne. Predstava puna ljubavi, čarolije i fantastičnih likova pružila je nezaboravan doživljaj svima koji su je gledali.

Iz Zrinjskog ističu da je predstava Orašar rezultat dugotrajnih treninga plesača, koji su uložili mnogo truda i rada kako bi predstava bila što kvalitetnija. Također, veliku zahvalnost duguju i koreografima, koji su svojim kreativnim idejama uspjeli stvoriti nezaboravno iskustvo za publiku.

Želimo izraziti svoju zahvalnost svim sudionicima predstave, našim plesačima, koreografima, kostimografima, tehničkoj ekipi i svima ostalima koji su pomogli u organizaciji ove prekrasne večeri plesa. Nadamo se da smo uspjeli prenijeti našu ljubav prema plesu i da smo svojom izvedbom uspjeli oduševiti publiku. Hvala vam na podršci i vidimo se na našoj sljedećoj predstavi.

Predstava Orašar je izuzetno važan događaj za kulturu u Mostaru, s obzirom na to da je riječ o jednoj od najpoznatijih i najcjenjenijih baletnih predstava u svijetu, a okupila je veliki broj ljubitelja plesa i umjetnosti iz Mostara i okolnih gradova

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.