Plesači Zrinjskog uspješni na dva velika natjecanja u Hrvatskoj

Plesačima Športskog plesnog kluba Zrinjski i mostarskog odjeljenja Prve Baletne Škole prošli vikend bio je ispunjen plesom i uspješnim rezultatima.

Istovremeno su se odvijala dva velika natjecanja u Hrvatskoj: 12. hrvatsko natjecanje plesača suvremenog plesa „Mia Čorak Slavenska“ u Zagrebu te Dalmatian Dance Trophy festival u Splitu, na kojima su plesači postigli zavidne rezultate.

Mia Čorak Slavenska“, najprestižnije je i najveće hrvatsko natjecanje mladih plesača suvremenog plesa, a održavalo se tijekom vikenda u Centru za kulturu Trešnjevka, Zagreb u organizaciji Hrvatske glazbene mladeži. Na natjecanju su nastupile dvije balerine, učenice 3. i 4. razreda, izvanrednog odjeljenja Prve Baletske Škole u Mostaru: Luna Leko s koreografijom suvremenog baleta te Sara Šarić s obaveznom koreografijom, propisanom od organizatora natjecanja i slobodnom koreografijom suvremenog baleta.

Prestižno natjecanje ove godine okupilo je 59 mladih umjetnika te devetnaest mentora i koreografa iz Hrvatske i BiH. U svim kategorijama plesači su pokazali iznimnu spremnost i ljepotu umjetnosti plesne tehnike. U zadanim koreografijama pokazali su spremnost u interpretiranju, dok su u slobodnim koreografijama doista zasjali sa svojim izvrsnim izvedbama.

Osim Zagreba, plesači Športskog plesnog kluba Zrinjski i mostarskog odjeljenja Prve Baletske Škole u subotu su sudjelovali na natjecanju u Splitu pod nazivom “Dalmatian Dance Trophy” te u Mostar donijeli 9 zlatnih odličja.

Na natjecanju je sudjelovalo 60 plesača Zrinjskog i to u sljedećim disciplinama:

Show Dance grupa „Zvončice“, Jazz Dance Formacija “Be my baby”, Show Dance Formacija “Pin up girls “, Klasični balet trio “Balerine plešu”, Modern duo “Friendship” te solisti:
Jazz Dance – Mihaela Pandža, Show Dance – Daria Džidić, Show Dance i Klasični balet – Maria Mojca Azinović, Show Dance – Antonia Boras, Jazz Dance – Martina Pandža i Modern – David Azinović.

Nova plesna sezona za plesače Zrinjskog počela je vrlo uspješno, a u narednom periodu očekuju ih adventski i novogodišnji nastupi, kreativne radionice, nastupi na kulturnim i humanitarnim manifestacijama, plesna predstava te natjecanja od kojih izdvajaju Kup u Sarajevu, Baletno natjecanje u Beču, Europsko prvenstvo u Pragu i još brojna druga.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.