Plenković: Želimo da Hrvate u BiH predstavljaju njihovi legitimni predstavnici

Sjednica Vlade RH održava se u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici, a premijer Andrej Plenković u uvodnom je govoru najavio je i drugu sjednicu Vlade popodne u 17.30 povodom posjeta povjerenice Europske komisije za koheziju i reforme Elise Ferreire.

Ustvrdio je da je Vladin paket mjera donio mir poduzetnicima i građanima. Govorio je i o energetici i popunjenosti hrvatskog skladišta plina, kazavši da je skladište podzemnog plina Okoli prema planu na 90 posto popunjenosti.

Najavio je pomoć Vlade zbog posljedica ekstremnih prirodnih nepogoda, a osvrnuo se i na izbore u BiH.

Rezimirao je posjet Livnu u BiH, gdje su podržani kandidati Hrvatskog sabora na općim izborima u BiH.

Plenković iz Livna: Prestati s preglasavanjem Hrvata

Želimo da Hrvate u BiH predstavljaju njihovi legitimni predstavnici. Stalna politika zauzimanja za ravnopravnost Hrvata kontinuitet je naše politike, naglasio je i dodao da je Hrvatska prijatelj, saveznik, susjed BiH, država koja se najviše zalaže za europski i reformski put BiH.

(www.jabuka.tv | Foto: Patrik Macek/Pixsell)

17 komentara

 • naravno SAMO oni koje Hrvati sami sebi izaberu.
  Komšić i u svojoj kampanji na TV samo zastupa Bošnjačke interese, nazivajući sve druge fašistima.
  Pa koji idiot može reći da on zastupa još nekoga osim i to radikalnih Bošnjaka.

 • Jadni mi ako su nam jedini legitimni iz tvoje stranke.Znači HDZ -u odgovara ovakvo stanje jer na osnovu njega dobiju sve glasove ,osim naravno uhljeba i mašinerije koji svoj glas daju svakako..Čime je ova Borjana osim što je Hrvatica zaslužila da damo njoj glas…Šta je napravila svih ovih godina po pitanju Hrvata,kad se za nju čulo osim pred izbore..Uostalom bio je Čović izabran i što je napravio?Šta su napravili onih troje iz HDZ koje nas zastupaju u Zagrebu,jesu se javili kad?Nisam od onih “ovaca” koje uvjerite da od dva zla se bira manje.Ako nam je ova Borjana najbolji kandidat moj listić će biti prekrižen jer nitko od njih nije zavrijedio da mu dam glas baš ničim.

  • (za 17:07)
   očiti da je takvima cilj da hrvatski kandidati budu iz malih stranaka i malih mjesta tako da nemaju uopće šanse da budu izabrani da zastupaju Hrvate.
   Upravo je to velikoBošnjački cilj u Federaciji.
   Zato se kao fol brinu za Hrvate u BiH gdje su potpuno manjina.
   Samo da bi cijelokupni hrvatski Narod u BiH podredili sebi i pod sboju vlast.

   • Bevanda, Čolak, Krišto, Čavara, Pendeš, Bradara, Miličević, Čović itd. 30 godina na vlasti, a nas svake godine sve manje i manje. Odlučno do potpunog nestanka.

 • (za 19:30)
  Svi hrvatski legitimni predstavnici su ostavilu vas bišnjake na miru, ali Vi ste prokleti, hoćete i što je hrvatsko u i našoj BiH.

 • nemojte nas samo vi branit više. ništa konkretno nijedan političar iz reda hrvatskog naroda za nas ni iz bh ni iz rh

 • Kakva je razlika bila za običnog covjeka kad je Komšić, kad je Čović? A tek ova sad, poklopimo se usima po glavi

 • Koji smo mi glup narod. Je li stvarno mislite da će briselski cjepiša( hr sada proganja ljude koji su plaćali potvrde ne bi li izbjegli iglu) nešto učiniti za nas.?! Mi smo nebitno ROBLJE za ovog masonskog usranka. On će nastaviti terorizirati hrvatski narod s obje strane granice. Do nestanka.

  • Pitanje je kako smo od ratnih pobjednika došli do toga da se borimo birati svoje predstavnike… bla bla bla…. sljedeća ” borba” će biti…Imamo pravo na svoj jezik i zastavu( još malo)…. uz HDZ samo naprijed, do konačnog nestanka.

 • Fašisti će izabrati Komšića i onda slijedi odcjepljenje. MZ je očito to bio cilj jer nema mira već 30 godina

 • Svaki Narod u BiH mora birati svoje predstavnike.
  BiH je takva od kada postoji !
  U BiH se sve zna čije je što i kojeg je Naroda od vajkada.
  Samo su komunisti pokušali da to poremete ali nisu uspjeli ,nego su se i oni posle izgubljenih izbora 1990 godine razišli, svako svome Narodu.
  Samo Komšić otišao na muslimansku stranu, koju i danas drži.

 • Glasajmo za Barišu Čolaka. Kada je on bio ministar pravde na entitetskom i državnom nivou, svi počinitelji zločina nad Hrvatima su procesuirani.

 • Plenkovic jednako Sanader. Ušminkan, pametan, prica strane jezike a sve pokradose i rasprodase. Sluga stranih mocnika. Mi smo koleteralna steta od Dejtona do danas. I u ratu smo bili ali igrom slucaja i neizmjernom hrabrosti hrvatskog naroda i branitelja smo opstali. I tada tko i danas smo bili prodati od politike i ljudi koji su danas na celu HDZ. Bivsi jugosloveni i udbasi sada vode HDZ i velike firme. Cudimo se sto nam ne ide. Imamo tri saborska zastupnika iz BiH u Hrvatskom saboru i zadaća im je da budu jezičak na vagi opstanka Plenkovicev vlade kriminalne sa Pupovcem kao partnerom i da cute kao mumije. Ako misli Plenki, Radman, Milanovic dobro hrvatima u BiH zasto nisu sjeli i napravili dekleraciju od deset jebenih rečenica i izglasali je kao jedinstven stav RH na Saboru. Ovako se kolju kao scenari i nanose nam neizmjernu stetu, sto bosnjacki politicari koriste i pojentiraju.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.