Plenković u posjetu dolini Neretve, najavljeni novi projekti – Jabuka.tv

Plenković u posjetu dolini Neretve, najavljeni novi projekti

Premijer Andrej Plenković boravi u višednevnom posjetu Dubrovačko-neretvanskoj županiji. Danas je obišao Ploče, Metković, Opuzen i gradilište Pelješkog mosta u Komarni. Sutra je u Dubrovniku najavljena 141. sjednica Vlade, ukupno 9. izvan Zagreba u ovom mandatu, nakon čega će svi na svečanost Feste sv. Vlaha u povodu Dana grada Dubrovnika, piše Mediaservis.

Plenković je u Pločama, u pratnji potpredsjednika Vlade i ministra obrane Damira Krstičevića i načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga RH, generala zbora Mirka Šundova, najprije posjetio vojarnu 116. brigade Hrvatske vojske u kojoj je smještena Satnija mornaričko-desantnog pješaštva.

Drago mi je da je na inicijativu ministra obrane i potpredsjednika Vlade Hrvatska vojska razmještena i u Ploče. Na taj način spuštena je dalje prema jugu Hrvatske. To je dobro i u sigurnosnom smislu za zemlju, ali isto tako i za važan komplementarni doprinos koji Hrvatska vojska daje civilnim institucijama u sprečavanju elementarnih nepogoda, kazao je Plenković.

Raspored je bio gust, pa se u poslijepodnevnim satima sastao s gradonačelnicima Metkovića i Opuzena, obišao radove na gradilištu projekta “Uređenje obale Male Neretve i zaobalja” i naposljetku u ovim trenucima obilazi gradilište Pelješkog mosta i razgovara s predstavnicima Hrvatskih cesta i izvođača radova.

Sutra se Plenković seli u Dubrovnik, gdje će se održati sjednica Vlade. U više od 40 točaka dnevnog reda, tema su projekti vezani uz Grad Dubrovnik i Dubrovačko-neretvansku županiju.

Vidjet ćemo što možemo učiniti na boljoj prometnoj povezanosti, zapošljavanju, rješavanju pitanja koja se odnose na gospodarstvo, gospodarenje otpadom, zaštitu okoliša i, naravno, na jedan gospodarski poticaj i kroz sredstva državnog proračuna i europskih fondova. Bit će potpisani brojni ugovori s čak dvadesetak jedinica lokalne i područne samouprave, praktički gotovo sa svima od 23, i veselimo se da je sjednica Vlade upravo u obilježavanju Dana Grada i Festi svetog Vlaha, dodao je premijer Plenković.

Premijer Plenković u Metkoviću

Posted by Metkovic NEWS on Thursday, 31 January 2019

(www.jabuka.tv)


2 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.