Plenković u dresu na sjednici vlade najavio izgradnju nacionalnog stadiona

Nešto nakon 10 sati počela je sjednica hrvatske vlade. Kao što je i uobičajeno, sjednicom predsjeda hrvatski premijer Plenković, koji se vratio iz Moskve gdje je uživo gledao kako se hrvatska nogometna reprezentacija plasira u finale Svjetskog prvenstva.

S obzirom na to da je danas u Hrvatskoj, blago rečeno, neobičan dan zbog najveće pobjede u povijesti hrvatskog nogometa, a i sporta uopće, tako se i sjednica vlade odvija u slavljeničkom tonu.

Plenković je na početku sjednice čestitao reprezentaciji i izborniku Daliću.

Mislim da smo svi svjesni da je u današnje vrijeme ovo što se jučer dogodilo u Moskvi, po meni, bez ikakvog presedana najveća promocija Hrvatske, rekao je Plenković, pa dodao: Ovakav ponos na reprezentaciju kakav smo osjetili, ne samo od naših ljudi nego i od brojnih lidera srednje i jugoistočne Europe… Naša zemlja ima ogromno srce, hrabrost i entuzijazam.

Vjerujem da u budućnosti moramo pronaći rješenja, gledajući ovaj stadion u Moskvi, za jedan nacionalni nogometni stadion. Jer kad ako ne sad, mislim da to reprezentacija zaslužuje. Tako ćemo poslati poruku nogometašima, naročito mladima, da se i dalje bave sportom, najavio je Plenković.

(Hina)


4 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.