Plenković: Prihvatio sam ostavku Krstičevića iako mislim da nije odgovoran

Hrvatski premijer Andrej Plenković u petak je je nakon trosatnog sastanka prihvatio ostavku ministra obrane Damira Krstičevića.

Ovakve se nesreće nažalost događaju, i žao mi je što je pogođen toliko da je osjetio potrebu da napravi pauzu. Poštujući ga, ja sam tu njegovu ostavku prihvatio, rekao je Plenković, koji neće predlagati novog ministra, nego će dužnost preuzeti netko od državnih tajnika, piše Novi list.

Ministar je kazao da podnosi ostavku, mi smo danas održali razgovor na tu temu, ja osobno ne vidim niti jedan razlog gdje bih mogao povezati njegovu političku odgovornost s činjenicom da se srušio avion, ali razumijem da ga je ova situacija izrazito pogodila, rekao je Plenković koji je u više navrata Krstičevića nazvao svojim prijateljem.

On je i sam bio vojnik, zapovjednik Gardijske brigade u Domovinskom ratu, moj najbliži suradnik u HDZ-u i Vladi, i moj prijatelj. Odlučio sam prihvatiti njegovu ostavku, ne zato što je on odgovoran. Ovakve se nesreće nažalost događaju, i žao mi je što je pogođen toliko da je osjetio potrebu da napravi pauzu. Poštujući ga, ja sam tu njegovu ostavku prihvatio, rekao je Plenković, koji neće predlagati novog ministra, nego će dužnost preuzeti netko od državnih tajnika.

Ne znači da je on sada zastao sa svojim političkim angažmanom i svojim budućim angažmanom. Ovo je za njega bilo vrlo emotivno, bio je na mjestu nesreće, sve to skupa je primio vrlo teško, zaključio je premijer.

Dodao je da neće predlagati novog ministra obrane, nego će MORH voditi netko od državnih tajnika.

Nakon pada aviona kod Zadra, Damir Krstičević podnio ostavku

(www.jabuka.tv)

3 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.