Plenković otkrio što očekuje od Christiana Schmidta

Hrvatski premijer Andrej Plenković rekao je u srijedu da od novog visokog predstavnika za BiH Christiana Schmidta očekuje da radi za dobrobit svih te da Hrvati u BiH budu ravnopravni.

Odgovarajući na pitanje novinara, Plenković je kazao da je Christian Schmidt jako iskusan i ozbiljan njemački političar koji jako dobro poznaje situaciju u jugoistočnoj Europi.

Mislim da je razuman, da će tražiti kompromise, voditi računa o ravnopravnosti sva tri konstitutivna naroda u BiH, a osobito o pravima Hrvata kao najmalobrojnijem konstitutivnom narodu, kazao je, napomenuvši da mu je prije dvije godine u Berlinu uručio hrvatsko odličje, prenosi Hina.

Ja od njega očekujem jedan agilan, aktivan pristup na dobrobit svih, a isto tako i da Hrvati budu u ravnopravnom položaju, zaključio je hrvatski premijer.

(www.jabuka.tv | Foto: Fena)
4 komentara

  • Šta oće lekarkin jazavac? Hrvati da budu ravnopravni? Međusobom, ili kako?

    Šta ima u Srbu; proslavi li se što?

  • Da netko misli ozbiljno na jednakopravnost Hrvata u BiH , prvo pitanje i uvjet Christianu Scmidtu bi bilo …hoćeli prvo smijeniti nelegalnog predstavnika Hrvata Sejdu Komşića.

    • “Nelegitiman” – kao što je to Dodiku Schmidt – a ne “nelegalan”. Legalno je zakonito, a legitimitet je nešto drugo, ali se i ta konkretna “legitimnost” u ovom slučaju svodi na Schmidtovo tumačenje. Tako da ti je i najlegitimnije i najkonzistentnije, i sve, skupa s Dodikom inzistirati, na ovaj ili onaj način, na smjeni odnosno nelegitimnosti Schmidta. Za početak, možda bi bilo dobro da promijeniš taj nick “posavljak”, da se Dodo ne bi naljutio, kada bi ustao na lijevu nogu i sl..

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.