Plenković odbio referendum unutar HDZ-a o Istanbulskoj konvenciji

Predsjednik Vlade i predsjednik HDZ Andrej Plenković izjavio je u subotu u Stonu da nema potrebe za raspisivanjem referenduma unutar HDZ-a u vezi s Istanbulskom konvencijom (IK), dodavši kako je bitni smisao te konvencije Vijeća Europe zaštita žena od nasilja i nasilja u obitelji.

“Ne, nema nikakve potrebe za bilo kakvim unutarstranačkim referendumom oko ovog pitanja (IK)”, odgovorio je Plenković na novinarska pitanja kako komentira neke prijedloge iz zadarskog HDZ-a da se glede Istanbulske konvencije raspiše referendum u HDZ-u.

Dodao je kako ne postoji dokument HDZ-a “u bilo kojoj fazi otkad postoji ova konvencija (IK), koji bi rekao da je HDZ protiv:” “Dakle, to je temeljno”, rekao je Plenković.

Smatra kako treba samo još malo na županijskoj razini i u HDZ-ovim organizacija pojasniti bit konvencije. “Ponavljam još jednom, smisao konvencije Vijeća Europe je zaštita žena od nasilja i nasilja u obitelji i trebamo otkloniti sve ove teme koje su u eteru a ne stoje”, istaknuo je predsjednik HDZ-a i Vlade RH Plenković.

Dodao je kako nema nikakvoj učinka te konvencije u smislu da se u naš pravni poredak uvodi treći spol, u smislu da se priznaju istospolni brakovi, u smislu da u našem obrazovnom sustavu u nastavnim programima morate imati homoseksualne sadržaje ili nešto tako.

“To su sve netočnosti i nema nikakve pravne obveze koju bi Hrvatska u vezi tim preuzimala”, naglasio je Plenković.

Rekao je i kako mu se čini da postoji strah “od nadzornog tijela jedne konvencije koji se zove GREVIO”, dodavši da veliki broj ključnih, najvažnijih konvencija Vijeća Europe ima nadzorna tijela.

“U krajnjoj liniji, Europski sud za ljudska prava je sud, ali je također nadzor provedbe konvencija borbe protiv korupcije, torture, nehumanog i ponižavajućeg ponašanja. Imamo takvih tijela koliko hoćete, Hrvatska je stranka tih konvencija i nitko se ne uzrujava,” kazao je Plenković.

Što se tiče samo pojma “roda” ili “rodnog identiteta”, podsjetio je, on postoji u našem sustavu veće desetak godina. Napomenuo je kako ne vidi što bi “to dodatno mogla isproblematizirati jedna konvencija čija je svrha duboko kršćanska.”

Plenković je u sklopu današnjeg posjeta Pelješcu i Stonu posjetio tradicionalnu manifestaciju “Dani malostonske kamenice.”

(Hina)10 komentara

  • Mi Hrvati smo kršćani nikako ne možemo prihvatiti legalizaciju ovog zla sa zapada.Kako djeci objasniti sve to i da je to normalno odnosno da nenormalno.Pa i živine su pametnije.

  • Plenky tuci kamenice i uživaj kad ti može bit. Hrvatski narod je u suštini glup i umišljen, njemu možeš nametnuti što god hoćeš, samo im spomeni kune. Sve Hrvate bi tribalo liječit od Ovisnosti od kuna.
    Narod koji je u dva mandata izabrao Mesića i Josipovića vrlo lako će prihvatiti pojam roda. Ako su prihvatili ova dva demona zašto nebi i taj rodni identitet!

    • Sta tek reci za narod koji toliko godina bira osudjenu kriminalnu organizaciju pod akronimom HDZ? Spominjes Mesica i Josipovica kao da su bili nekakav relevantan faktor, a HDZ elita opljackala Hrvatsku i BiH od 95e na ovamo. I jos uvijek vaze za nekakav ”domoljubni” faktor. Da ne zaboravim inace jako bitnu stvar da su i veliki vjernici!

  • Plenki nema niti vjeru,niti naciju,moral,dostojanstvo,poštenje…Sve je usmjereno na funkciju,lagodan život,političku fotelju i gazi sve redom pred sobom…Novac,moć,funkcija-pohlepa,jednako ,,sotona,,..Hrvatski narod je jadan i tužan,ode jedno zlo dođe drugo i to još gore i sve tako zadnjih 20 god…

  • Dragi moji, za pocetak bi bilo dobro da znate da zivimo u BiH (pronaci na karti) koja je ratificirala Is.Konvenciju vec prije. Kada skuzite da je to drzava u kojoj ziviti, placate porez, odgajate djecu – onda biste trebali svhvatiti da je bitnije jel pijete zdravu vodu, kakva vam je cesta po gradu, imaju li djeca dobre uvjete u skoli, predaju li im stranacki uhljebi ili dobri profesori, kakvo je zdravstvo, je li preskupa hrana, kakav vam je posao i svakodnevnica itd. itd. Medjutim vi, kao sto to samo zna stoka sitnog zuba, kmecite na premijera susjedne drzave jer eto — u ime Boga i Rvatstva. Razlog propasti Hrvata nije Is.Konvencija, hdz, sdp, hns, komunisti, muslimani itd.— razlog propastu ste vi, stoka sitnog zuba, nenacitana, povodljiva, neinformirana, zatucana, prljava, uskogrudna i zatucana, koja iz mocvare svoga uma samo zna lajati na mjesec.

  • Sve je tako ali za vodu nismo znali da pijemo zagađenu vodu i sa otrovnim metalima koji izazivaju demenciju,autizam itd.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.